Tandemul Putin-Trump da frisoane tarilor est-europene

Duminica, 01 Ianuarie 2017, ora 16:30
1579 citiri
Tandemul Putin-Trump da frisoane tarilor est-europene
Foto: Arhiva Kremlin

Putini lideri europeni au sarbatorit rezultatul alegerilor americane de la 8 noiembrie asa cum a facut-o premierul ungar Viktor Orban, care isi declarase deja sustinerea pentru Trump din iulie, in timpul unei vizite in Romania.

"Nu ii fac campanie lui Donald Trump, dar i-am ascultat propunerile cu privire la combaterea terorismului si n-as fi putut nici eu sa explic mai bine de ce e nevoie in Europa", a spus Orban, la Tusnad.

E de inteles, spun analistii de politica internationala. Trump si Orban impartasesc viziunea asupra migratiei si ambii sunt adeptii constructiei unor ziduri la frontiere, au o admiratie declarata pentru presedintele rus Vladimir Putin, au dovedit un scepticism profund fata de interventionismul american si s-au declarat impotriva liberalismului.

Insa multi dintre liderii tarilor est-europene, mai ales cei din Polonia, Ucraina si Tarile Baltice, nu au impartasit entuziasmul lui Orban pentru ca viziunea pe care Trump a exprimat-o in campania electorala ...citeste mai departe despre "Tandemul Putin-Trump da frisoane tarilor est-europene" pe Ziare.com

#Putin Trump Europa de Est, #politica Rusia Europa de Est , #Stiri International