Te muti in alta tara? Cele mai comune greseli pe care trebuie sa le eviti

Sambata, 08 Februarie 2014, ora 15:40
1409 citiri
Te muti in alta tara? Cele mai comune greseli pe care trebuie sa le eviti
Foto: BBC

Cei care se gandesc sa se mute in alta tara si sa isi gaseasca acolo un loc de munca trebuie sa tina cont, in primul rand, de diferentele culturale dintre state.

Hayley Spraggett, consultant in domeniul managementului, sustine ca oricine trebuie sa fie foarte atent la aceste diferente cu mult inainte sa spere la un job intr-o tara straina, relateaza BBC Capital.

Chiar ea a fost pusa in situatia de a-si cauta un loc de munca in afara Marii Britanii, tara natala, si anume in Australia. Spraggett a precizat ca CV-ul sau scurt, de numai doua pagini, care era pe placul britanicilor, nu ar fi fost deloc potrivit si pentru angajatorii australieni.

"In Australia, vor sa vada absolut tot ce ai facut si nu ii intereseaza ca CV-ul se intinde pe cinci pagini si incepe in urma cu 15 ani", a explicat aceasta.

Specialistul a realizat ca modul in care se realizeaza interviul in Australia poate fi "dureros de lent", cinci-sase runde de intalniri fiind la ordinea zilei. Atfel, Spraggett a ...citeste mai departe despre "Te muti in alta tara? Cele mai comune greseli pe care trebuie sa le eviti" pe Ziare.com

#sfaturi migratie, #sfaturi job strainatate, #loc munca strainatate, #recomandari relocare, #reguli relocare , #Stiri International