Tehnologia secreta a CIA: Cum comunicau spionii cu decenii inainte de aparitia iPhone

Sambata, 25 Iulie 2015, ora 10:41
903 citiri
Tehnologia secreta a CIA: Cum comunicau spionii cu decenii inainte de aparitia iPhone
Foto: Facebook/CIA

Una dintre cele mai grandioase operatiuni ale serviciilor secrete americane din istoria moderna s-a desfasurat in inima Moscovei sovietice, in timpul unei perioade extrem de periculoase a Razboiului Rece.

Din 1979 pana in 1985, CIA a primit informatii foarte valoroase de la o sursa importanta din interiorul unui laborator militar sovietic, relateaza Business Insider.

In acea perioada, Razboiul Rece a cunoscut evolutii primejdioase, de la sperietura din '83 ca va izbucni un conflict SUA-URSS si moartea a trei secretari generali sovietici pana la invazia URSS din Afganistan si doborarea unui avion civil plin cu americani.

De ce a esuat CIA sa creeze pisica-spion

Timp de mai multi ani, Adolf Tolkachev, un inginer care supraveghea un laborator de radare apartinand unui institut de aparare al sovieticilor, a furnizat Statelor Unite informatii si scheme despre noua generatie de sisteme-radar dezvoltata de URSS.

Tolkachev a revolutionat modul in care America intelegea si se ...citeste mai departe despre "Tehnologia secreta a CIA: Cum comunicau spionii cu decenii inainte de aparitia iPhone" pe Ziare.com

#CIA sistem mesagerie secret, #CIA spionaj URSS, #CIA surse sovietice , #Stiri International