Tensiuni in crestere: Coreea de Nord ameninta cu razboi total, Trump ii transmite un mesaj lui Kim Jong Un

Luni, 17 Aprilie 2017, ora 21:47
850 citiri

Coreea de Nord va continua sa testeze rachete in pofida condamnarilor internationale si a tensiunilor tot mai mari cu Statele Unite, a declarat un oficial nord-coreean intr-un interviu pentru BBC News.

"Vom efectua si mai multe teste de rachete, saptamanal, lunar si anual", a declarat adjunctul ministrului nord-coreean de Externe Han Song-ryol, la Phenian, in acest interviu cu John Sudworth de la BBC.

El a amenintat cu un "razboi total" daca Statele Unite vor fi atat de "nechibzuite sa recurga la mijloace militare".

Un mesaj ferm si dur a avut si ambasadorul adjunct la ONU, Kim In Ryong. El a declarat ca "daca Statele Unite indraznesc sa aleaga actiunea militara (...), RPDC (Republica Populara Democrata Coreeana) este pregatita sa reactioneze la orice tip de razboi dorit de Statele Unite. Vom lua cele mai dure masuri de represalii fata de provocatori".

In acelasi timp, intrebat de un jurnalist in timp ce participa la traditionala vanatoare de Paste a oualor pe peluza Casei Albe, ce mesaj are pentru Kim Jong-Un, presedintele SUA, Donald Trump a raspuns: "Trebuie sa se poarte cum trebuie" ("Got to behave", n.red.), relateaza AFP.

Vicepresedintele Mike Pence a declarat luni ca "era rabdarii strategice" americane fata de Coreea de Nord s-a incheiat. El a sosit la Seul duminica, la doar cateva ore dupa ce Phenianul a tras o racheta care a explodat imediat dupa lansare.

Coreea de Nord ameninta ca va devasta fara mila SUA in cazul unui atac asupra PhenianuluiCoreea de Nord a incercat sa lanseze o racheta, dar a esuatVicepresedintele SUA avertizeaza Coreea de Nord: Vremea rabdarii strategice s-a incheiatRusia avertizeaza SUA in conflictul cu Coreea de Nord: Utilizarea fortei nu va da rezultate

Tensiunile au escaladat in Peninsula Coreea, in contextul unei retorici pline de ura intre Phenian si Washington.

Pence a averrizat regimul nord-coreean, intr-o conferinta de presa comuna cu presedintele interimar sud-coreean Hwang Kyo-ahn, sa nu puna la incercare rabdarea presedintelui american Donald Trump.

"In ultimele doua saptamani, lumea a fost martora puterii si hotararii noului nostru presedinte in cursul operatiunilor din Siria si Afganistan", a subliniat Pence.

"Coreea de Nord ar face mai bine sa nu testeze hotararea sau puterea fortelor armate ale Statelor Unite in aceasta regiune", a avertizat el.

Vicepresedinte american a reiterat sustinerea Washingtonului fata de Seul. "Suntem alaturi de voi 100%", i-a spus gazdei sal ...citeste mai departe despre "Tensiuni in crestere: Coreea de Nord ameninta cu razboi total, Trump ii transmite un mesaj lui Kim Jong Un" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Coreea de Nord teste nucleare, #Trump Coreea Nord , #Stiri International