Tensiuni in crestere in regiune: Ucraina testeaza rachete in apropiere de Crimeea, Rusia mobilizeaza nave de razboi

Joi, 01 Decembrie 2016, ora 12:27
1089 citiri
Tensiuni in crestere in regiune: Ucraina testeaza rachete in apropiere de Crimeea, Rusia mobilizeaza nave de razboi
Foto: Hepta

Ucraina efectueaza incepand de joi teste de rachete in apropierea Crimeei, provocand furia Moscovei, care a desfasurat nave de razboi in largul peninsulei ucrainene anexate de Rusia in 2014, relateaza AFP si Reuters.

Initiativa ucraineana alimenteaza tensiunile cu Rusia, in contextul in care discutiile intre cele doua tari, in prezenta reprezentantilor Frantei si Germaniei, par ca au intrat in impas.

Nicio solutie nu pare sa se prefigureze la criza provocata de prezenta armatei rebele separatiste proruse in estul Ucrainei, unde are loc un conflict armat din primavara lui 2014.

"Testele sunt conforme legii internationale", a declarat Vladimir Krijanovski, un ofiter ucrainean, pentru postul de televiziune 112.

El a precizat ca testele au loc la cel putin 30 de kilometri de spatiul aerian al Crimeei. "Nu i se va putea reprosa nimic Ucrainei", a apreciat el.

Ministrul rus al Apararii a acuzat insa Kievul ca incearca sa creeze o "situatie de nervozitate" si a plasat fortele ...citeste mai departe despre "Tensiuni in crestere in regiune: Ucraina testeaza rachete in apropiere de Crimeea, Rusia mobilizeaza nave de razboi" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#testare rachete Ucraina, #tensiunui Rusia Ucraina, #Rusia mobilizeaza nave razboi , #Stiri International