Tensiuni in guvernul britanic: ministrul de Externe nu este de acord cu varianta post-Brexit propusa de May

Duminica, 24 Septembrie 2017, ora 14:13
1408 citiri
Tensiuni in guvernul britanic: ministrul de Externe nu este de acord cu varianta post-Brexit propusa de May
Foto: Facebook/Boris Johnson

Boris Johnson, ministrul britanic de Externe, se va opune adoptarii de catre Marea Britanie a reglementarilor UE dupa iesirea Marii Britanii din Blocul comunitar, in 2019, situatie care risca sa genereze noi tensiuni pe tema Brexit cu premierul Theresa May, care vrea tranzitie, scrie The Telegraph.

Boris Johnson, un politician populist care a militat intens pentru iesirea Marii Britanii din Uniunea Europeana, se plaseaza din nou in opozitie fata de premierul Theresa May.

Vineri, Boris Johnson lauda discursul Theresei May, care a propus o perioada de tranzitie de doi ani post-Brexit.

Insa surse politice citate de publicatia Sunday Telegraph au declarat ca Boris Johnson a inceput sa formuleze solicitari suplimentare privind concretizarea Brexit, situatie care risca destabilizarea Guvernului de la Londra.

"Boris Johnson va fi unul dintre ministrii care vor insista sa nu adoptam nicio reglementare noua a UE in perioada de tranzitie", a declarat un oficial guvernamental.

Theresa May a propus ca in eventuala perioada de tranzitie post-Brexit Marea Britanie si Uniunea Europeana sa aiba standarde identice de reglementare. "Avem nevoie de o abordare practica privind reglementarile care sa ne permita sa colaboram pentru a aduce prosperitatea popoarelor noastre", a afirmat Theresa May in discursul rostit in orasul italian Florenta.

La randul sau, ministrul britanic pentru Brexit, David Davis, a declarat ca in etapa initiala, Marea Britanie va avea reglementari similare cu cele comunitare, precizand ca, treptat, reglementarile britanice se vor schimba.

Citeste mai departe despre "Tensiuni in guvernul britanic: ministrul de Externe nu este de acord cu varianta post-Brexit propusa de May" pe Ziare.com.

#Boris Johnson May Brexit, #Boris Johnson conditii Brexit, #ministru externe britanic Brexit , #Stiri International