Tensiuni in Turcia: Opozitia se retrage din Parlament dupa ce Erdogan i-a arestat liderii

Duminica, 06 Noiembrie 2016, ora 22:03
878 citiri
Tensiuni in Turcia: Opozitia se retrage din Parlament dupa ce Erdogan i-a arestat liderii
Foto: Captura YouTube

Principalul partid pro-kurd din Turcia, ai carui co-presedinti au fost arestati vineri si acuzati de terorism, a anuntat duminica ca se retrage din Parlament pentru a protesta fata de masurile represive ale regimului Erdogan.

Partidul Democratic al Poporului (HDP), al treilea ca marime din tara, cu 59 de deputati, a anuntat ca membrii sai nu vor mai participa la nicio sedinta parlamentara si nici la intrunirile comisiilor, se arata intr-un comunicat al formatiunii politice.

"Deputatii care nu au fost arestati isi vor concentra eforturile pe intalnirile cu electoratul; vor merge din casa in casa si din sat in sat, din district in district", pentru ca electoratul sa vina cu propuneri in ceea ce priveste modul in care partidul trebuie sa-si continue activitatea, se mai arata in comunicat.

Citeste despre protestele care ...citeste mai departe despre "Tensiuni in Turcia: Opozitia se retrage din Parlament dupa ce Erdogan i-a arestat liderii" pe Ziare.com

#HDP retras opozitie Turcia, #partid opozitie Turcia arestari retras Parlament, #HDP retras Parlament Turcia , #Stiri International