Tensiunile escaladeaza: Americanii au trimis un al doilea portavion in Coreea

Vineri, 19 Mai 2017, ora 11:58
1309 citiri
Tensiunile escaladeaza: Americanii au trimis un al doilea portavion in Coreea
Foto: captura video YouTube/New Update Defence

Marina americana a confirmat, vineri, ca doua dintre portavioanele sale opereaza in partea de vest a Pacificului, pe fondul escaladarii tensiunilor din Peninsula Coreea, in urma provocarilor Phenianului.

Portavionul USS Ronald Reagan (CVN 76) si escadrila Carrier Air Wing Five, formata din avioane de lupta si avioane de alerta timpurie, si-au inceput patrularea la inceputul acestei saptamani, potrivit Flotei Pacificului, citata de agentia Yonhap.

Un alt grup naval al SUA, condus de USS Carl Vinson (CVN-70), opereaza in apele de langa Peninsula Coreea de la sfarsitul lunii trecute.

Misiunea regionala a USS Carl Vinson din Flota a 3-a a SUA, cu baza la San Diego, a fost extinsa pana la sfarsitul lunii iunie, in urma testului balistic al Coreei de Nord din weekendul trecut.

Nu este ceva obisnuit ca SUA sa desfasoare doua portavioane simultan intr-un singur teatru din strainatate, remarca Yonhap.

"USS Carl Vinson si USS Ronald Reagan se afla in vestul Pacificului, dar nu foarte aproape unul de altul", indica Flota americana din Pacific intr-un comunicat.

Potrivit CNN, care citeaza oficiali din domeniul apararii, marina americana a trimis un al doilea portavion - USS Ronald Reagan - spre coastele Peninsulei Coreea, unde va desfasura manevre comune cu USS Carl Vinson pe fondul escaladarii tensiunilor in regiune.

USS Ronald Reagan a plecat, marti, de la baza maritima Yokosuka, din Japonia, spre Peninsula Coreea, dupa incheierea unei perioade de mentenanta si rezolvarea unor deficiente constatate la bord.

Phenianul a anuntat, duminica, un test cu racheta reusit, la doua saptamani dupa ce a testat o racheta ce s-a dezintegrat la cateva minute dupa lansare. Unii experti presupun ca ar fi vorba de o racheta cu raza lunga de actiune, in contextul in care regimul nord-coreean face eforturi de a dezvolta o racheta intercontinentala nucleara capabila sa atinga teritoriul SUA.

Potrivit Japoniei, racheta nord-coreeana a zburat o jumatate de ora inainte sa cada in mare intre coasta nord-coreeana de est si Japonia. ...citeste mai departe despre "Tensiunile escaladeaza: Americanii au trimis un al doilea portavion in Coreea" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#SUA doua portavioane Coreea, #portavioane americane peninsula Coreea, #SUA armada Coreea, #tensiuni SUA Coreea Nord , #Stiri International