Tensiunile militare afecteaza acordurile de reducere a inarmarii: Ce au stabilit SUA si Coreea de Sud

Luni, 04 Septembrie 2017, ora 21:23
754 citiri
Tensiunile militare afecteaza acordurile de reducere a inarmarii: Ce au stabilit SUA si Coreea de Sud
Foto: Facebook/Donald Trump

Presedintele de la Seul, Moon Jae-in, si omologul sau american, Donald Trump, au cazut de acord sa elimine limita privind incarcatura rachetelor sud-coreene, in contextul celui de-al saselea test nuclear efectuat recent de regimul de la Phenian, a anuntat, luni, Presedintia Coreei de Sud.

Cei doi presedinti au luat aceasta decizie in urma unei discutii telefonice, a transmis Seulul, precizand ca liderii au cazut de acord asupra necesitatii impunerii de sanctiuni si mai dure impotriva Coreei de Nord.

Coreea de Sud vrea sa creasca pragul ce limiteaza arsenalul balistic al tarii pentru a-si consolida capabilitatile defensive impotriva regimului de la Phenian, relateaza agentia Reuters.

In conformitate cu un acord intre Washington si Seul, revizuit in 2012, Coreea de Sud si-a limitat in mod voluntar dezvoltarea de rachete balistice la dispozitive cu o raza de actiune de maxim 800 de kilometri si o incarcatura de 500 de kilograme.

Coreea de Nord a anuntat, duminica, faptul ca a testat cu succes o bomba cu hidrogen, iar aceasta poate fi instalata pe o racheta balistica intercontinentala, reprezentand cel mai mare test nuclear efectuat vreodata de catre regimul de la Phenian.

Citeste si ce s-a decis luni la reuniunea de urgenta a Consiliului de Securitate al ONU, legat de eventuale noi sanctiuni pentru Phenian.

Romania condamna Coreea de Nord pentru ultimul test nuclear si ii cere sa inceteze

Reactii dure dupa noul test nuclear al Coreei de Nord: Se cere izolarea completa a tarii si "pedeapsa cea mai ferma"

Germania si Franta se ridica impotriva Coreei de Nord: Uniunea Europeana trebuie sa actioneze acum

Puterea bombei cu hidrogen detonata de Coreea de Nord e mai mica decat s-a crezut

SUA ameninta Coreea de Nord cu un raspuns militar masiv: Exista multe optiuni pentru anihilarea totala

Trump pregateste o replica decisiva pentru Coreea de Nord. Intrebat daca SUA vor ataca, presedintele a raspuns: Vom vedea ...citeste mai departe despre "Tensiunile militare afecteaza acordurile de reducere a inarmarii: Ce au stabilit SUA si Coreea de Sud" pe Ziare.com

#SUA Coreea Sud limita incarcatura rachete, #Coreea Sud ridica limita incarcatura rachete, #inarmare teste nucleare Coreea , #Stiri International