Tentaculele Moscovei in tarile baltice: Rusi prinsi intrand intr-o baza militara

Sambata, 13 Iunie 2015, ora 07:45
1148 citiri
Tentaculele Moscovei in tarile baltice: Rusi prinsi intrand intr-o baza militara
Foto: Twitter/@Vejonis

Doi activisti rusi au fost arestati vineri, in Letonia, dupa ce au fost prinsi intrand intr-o baza militara, in timp ce aceasta tara participa la exercitii militare conduse de Statele Unite.

Barbatii, purtand steagul armatei ruse negru si portocaliu cu Sfantul Gheorghe si avand asupra lor manifeste anti-NATO, s-au catarat miercuri pe un zid al bazei Adazi, a declarat armata letona. Ei au fost prinsi cateva minute mai tarziu, dar arestati in mod oficial vineri.

Detentia lor si un incident de piraterie informatica in Lituania miercuri se vor adauga la tensiunile dintre fostele state sovietice baltice si Rusia, care s-au amplificat de la anexarea Crimeii de catre Moscova anul trecut si sprijinul acordat rebelilor prorusi in estul Ucrainei, noteaza Reuters.

Statele baltice au minoritati ruse importante si sunt in alerta pentru un razboi informational purtat pe teritoriul lor. Rusia si-a sporit activitatea militara in zona, cu avioane de razboi si submarine prezente deasupra si in ...citeste mai departe despre "Tentaculele Moscovei in tarile baltice: Rusi prinsi intrand intr-o baza militara" pe Ziare.com

#rusi arestati Letonia baza militara, #Rusia hackeri tarile baltice , #Stiri International