Tentativa de lovitura de stat in Turcia: Fostul comandant al Fortelor aeriene turce recunoaste ca a planuit puciul

Luni, 18 Iulie 2016, ora 19:42
1264 citiri

Fostul comandant al Fortelor aeriene turce, generalul Akin Ozturk, a recunoscut ca a planuit tentativa de lovitura de stat din acest weekend.

Ozturk le-a spus anchetatorilor ca a "actionat cu intentia de a organiza o lovitura" militara de stat, informeaza BBC, care citeaza agentia de stat turca Anadolu.

Imagini publicate de agentia Anadolu arata ca Akin Ozturk are rani in zona fetei si a pieptului.

Anterior, generalul negase orice implicare in lovitura de stat esuata, afirmand ca a incercat sa o opreasca.

Agentia de presa Anadolu arata ca Ozturk este unul dintre cei 70 de generali si amirali care au fost retinuti. Pana acum, 11 din ei au fost plasati in arest.

In plus, peste 8.000 de ofiteri de politie au fost suspendati, ei fiind suspectati de implicare in puciul de la la sfarsitul saptamanii trecute.

Iata filmul evenimentelor din Turcia.

Akin Ozturk, in varsta de 64 de ani, este un general cu patru stele si a fost comandant al Fortelor Aeriene turce pana pe 4 ...citeste mai departe despre "Tentativa de lovitura de stat in Turcia: Fostul comandant al Fortelor aeriene turce recunoaste ca a planuit puciul" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#general recunoaste planuit puci Turcia, #general recunoaste organizat lovitura stat Turcia, #Akin Ozturk lovitura stat Turcia , #Stiri International