Tentativa esuata de lovitura de stat in Turcia: 1.200 de soldati arestati au fost eliberati

Sambata, 23 Iulie 2016, ora 21:03
889 citiri

Justitia turca a eliberat aproximativ 1.200 de soldati care au fost arestati in cadrul anchetei cu privire la puciul esuat din 15 iulie, a anuntat sambata un procuror din Ankara.

"In aceasta prima etapa, aproximativ 1.200 de soldati au fost eliberati", a declarat procurorul Harun Kodalak, citat intr-un comunicat publicat de presa turca, relateaza AFP.

"Este vorba numai despre soldati, fara grade" militare, a precizat procurorul in acest comunicat, informatii confirmate pentru AFP de un oficial.

Potrivit autoritatilor turce, 10.410 persoane au fost retinute pana in prezent, in principal militari, dar si politisti, judecatori, procurori si functionari civili.

In total 4.060 dintre aceste persoane au fost inculpate si plasate in arest, potrivit agentiei guvernamentale Anadolu.

Printre ultimele persoane retinute se afla guvernatoarea provinciei Sinop (la Marea Neagra) Yasemin Ozata Cetinkaya - singurul guvernator ...citeste mai departe despre "Tentativa esuata de lovitura de stat in Turcia: 1.200 de soldati arestati au fost eliberati" pe Ziare.com

#soldati arestati puci Turcia eliberati, #soldati eliberati Turcia tentativa lovitura stat, #arestati puci Turcia , #Stiri International