Teroristii au insangerat Europa si in 2017. Iata atentatele care au ingrozit continentul

Joi, 17 August 2017, ora 22:22
1296 citiri

Un atac terorist a fost comis pe 17 august 2017, la Barcelona, unde o furgoneta a patruns pe artera pietonala Las Ramblas si a pus la pamant zeci de oameni. Cel putin 13 persoane au murit si 50 au fost ranite.

Acesta este ultimul dintr-o serie neagra de atentate teroriste comise anul acesta in Europa de jihadisti.

3 iunie 2017 - Podul Londrei

Opt persoane au fost ucise si alte 48 au fost ranite la Londra, intr-un atac terorist ce a avut loc in zona Podului Londrei. Atacatorii au intrat cu o furgoneta in pietonii de pe pod, apoi au condus pana la Borough Market, o piata din apropiere, unde au coborat din vehicul si au injunghiat la intamplare trecatorii, pana cand au fost impuscati mortal de politisti. Cei trei purtau imitatii de veste cu explozivi. Cei trei atacatori au fost identificati drept Khuram Butt (27 de ani), Rashid Redouane (30 de ani) si Youssef Zaghba (22 de ani).

22 mai 2017 - Manchester Arena

Un atentat a avut loc la finalul unui concert al cantaretei pop americane Ariana Grande, la Manchester Arena, o sala de concerte cu 21.000 de locuri, in nord-vestul Angliei. Salman Abedi, un britanic de origine libiana nascut in 1994, s-a aruncat in aer la iesirea de la concertul solistei americane. Atacul, soldat cu 22 de morti si 116 raniti si revendicat de gruparea terorista Statul Islamic, este cel mai grav din Marea Britanie dupa atacurile din mijloacele de transport londoneze, din 2005.

20 aprilie 2017 - Paris

Un politist si-a pierdut viata, iar alti doi au fost raniti, dintre care unul grav, iar o turista a fost ranita mai "usor" de un glont, in cursul unui schimb de focuri pe celebrul bulevard Champs-Elysees din Paris, agresorul fiind impuscat. Atacul armat a avut loc cu doar trei zile inainte de primul tur al alegerilor prezidentiale din Franta in jurul orei 21:00 si a fost revendicat de gruparea jihadista Stat Islamic (SI).

7 aprilie 2017 - Suedia

Un atac terorist a avut loc la Stockholm. Un camion a intrat in multimea de pe o artera comerciala si apoi s-a izbit in vitrina unui magazin in centrul capitalei. Bilantul atacului a fost de patru morti (doi suedezi, un britanic si un belgian) si 15 raniti, intre care si un cetatean roman, inclusiv copii. Soferul camionului a fost arestat, fiind un cetatean din Uzbekistan in varsta de 39 de ani.

3 aprilie 2017 - Rusia

O explozie a unei bombe artizanale s-a produs in statia de metrou Sennaia Plosciad din Sankt-Petersburg, soldata cu 15 morti si 50 de raniti. Toate stati ...citeste mai departe despre "Teroristii au insangerat Europa si in 2017. Iata atentatele care au ingrozit continentul" pe Ziare.com

#atentate Europa 2017 , #Stiri International