Teroristii care au lovit in Dortmund ameninta sa verse sange in Koln dupa Paste. Sunt musulmani sau neonazisti?

Sambata, 15 Aprilie 2017, ora 10:00
2566 citiri

Jurnalul Tagesspiegel a anuntat ca a primit un mesaj de revendicare a atacului de marti de la Dortmund, in care a fost ranit un jucator al Borussiei. Autorii mesajului sustin ca exploziile de la Dortmund a fost "un ultim avertisment" si ca un nou atac va avea loc la Koln, sambata viitoare, relateaza dw.com.

In mesajul primit de jurnal, care nu este semnat, este mentionat Adolf Hitler si este ridiculizat multiculturalismul. Autorii precizeaza ca "grupul de la Koln" este pregatit sa verse "sange colorat".

Tagesspiegel mentioneaza ca aceasta ar putea fi o referire la un mars pro-toleranta care va avea loc la Koln saptamana viitoare.

Procurorii federali germani analizeaza la Karlsruhe mailul primit de jurnalul german.

Mesajul aduce si mai multe indoieli in privinta informatiilor initiale conform carora extremisti musulmani ar fi vinovati de atacul de la Dortmund. Dupa inspectarea locului exploziilor, politistii au gasit trei scrisori identice in care s-ar fi mentionat Statul Islamic, ar fi fost criticata Angela Merkel si i s-ar fi cerut Germaniei sa isi retraga avioanele din campania din Siria.

Anchetatorii au insa acum "indoieli semnificative" si cred ca scrisorile au avut ca scop inducerea in eroare a autoritatilor. Autoritatile au primit si o revendicare de la un grup de extrema stanga, dar procurorii se indoiesc si de autenticitatea acesteia.

Politia germana a anuntat, marti seara, ca trei incarcaturi explozive au fost detonate in apropierea autocarului echipei Borussia Dortmund, la scurt timp dupa ce autobuzul a parasit hotelul unde a fost cazata formatia. Autobuzul a plecat de la hotel indreptandu-se catre stadionul aflat la zece kilometri distanta si, in scurt timp, "trei incarcaturi explozive au fost detonate", a precizat un purtator de cuvant al politiei, Gunnar Wortmann.

Geamurile autocarului au fost sparte si fotbalistul Marc Bartra a fost ranit usor. Bartra a fost transportat la spital cu rani la mana si a fost operat cu succes la brat, in noaptea de marti spre miercuri. ...citeste mai departe despre "Teroristii care au lovit in Dortmund ameninta sa verse sange in Koln dupa Paste. Sunt musulmani sau neonazisti?" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#atentat Dortmund, #atentate Germania , #Stiri International