Teroristii vor ajunge in curand sa-si transmita in direct atentatele

Duminica, 23 August 2015, ora 19:31
867 citiri

In urma cu 14 ani, in perioada ce a urmat atacurilor de la 11 septembrie, opinia publica a acceptat o serie de idei gresite despre Osama bin Laden si gruparea al Qaida.

Unii s-au concentrat pe bogatia, sanatatea si viata lui bin Laden, altii pe gruparea sa, considerata o retea terorista globala, cu "celule adormite", "agenti operativi" pe orice continent, capabili sa loveasca oricand, sa radicalizeze si sa mobilizeze.

Incidente petrecute anterior au fost puse pe seama al Qaida si orice incident petrecut in lume putea fi un atac al gruparii. Toate acestea au avut un impact asupra reactiei guvernelor occidentale la atacurile teroriste: amenintarea a fost descrisa in termeni apocaliptici, asa ca a fost nevoie de un raspuns egal ca amplitudine.

Erorile facute atunci cu al Qaida risca sa fie repetate cu Statul Islamic, scrie Jason Burke, autor al lucrarii "The New Threat From Islamic Militancy", din care The Guardian publica aceste concluzii.

Un rezultat al ignorarii ...citeste mai departe despre "Teroristii vor ajunge in curand sa-si transmita in direct atentatele" pe Ziare.com

#Stat Islamic erori politica, #al Qaida pericol terorism , #Stiri International