Teroristul care a vrut sa comita atacul sinucigas de la Bruxelles a fost ucis

Miercuri, 21 Iunie 2017, ora 07:47
1081 citiri
Teroristul care a vrut sa comita atacul sinucigas de la Bruxelles a fost ucis
Foto: Arhiva Ziare.com

Teroristul care a vrut sa comita atacul sinucigas de marti, din gara centrala din Bruxelles, a fost ucis de soldati belgieni, au anuntat autoritatile.

Militarii au deschis focul dupa ce suspectul a provocat o mica explozie, in care nu se crede ca ar fi fost ranit cineva, transmite BBC News.

Surse din Parchetul insarcinat cu ancheta au declarat pentru La Libre Belgique ca barbatul ucis avea asupra sa un rucsac si o centura cu explozibili. El a detonat dispozitivul cand a atras atentia soldatilor desfasurati in gara.

#Breaking #Belgium #Bruxelles:

Pictures from inside and outside the station. pic.twitter.com/Hetx5xXatU- Von Kiramer (@Alvin_Sec) 20 iunie 2017

Nicolas Van Herrewegen, un agent feroviar, a povestit ca a mers la mezaninul garii atunci cand a auzit pe cineva tipand. "Apoi a striga "Allahu Akbar" si a aruncat in aer o valiza cu roti", a povestit el pentru AFP.

"Eu eram in spatele uni zid cand a explodat. Am coborat si mi-am alertat colegii sa evacueze pe toata lumea (...). Nu a fost chiar o explozie mare, dar impactul a fost destul de mare", a adaugat el.

Van Herrewegen l-a descris pe suspect drept bine-cladit, bronzat, cu parul scurt, imbracat intr-o camasa alba si blugi.

"Am vazut ca avea ceva la el, pentru ca am vazut fire iesind, deci este posibil sa fi fost o vesta sinucigasa", potrivit martorului.

Lawyer Remy Bonnaffe, in varsta de 23 de ani, astepta trenul cand a avut loc explozia. Potrivit lui, oamenii din apropiere de deflagratie nu au parut sa fie raniti si nu a vazut avarii la pereti. "Sunt fericit ca nimeni nu a fost ranit si ca aceasta a fost, practic, o tentativa esuata", a subliniat el.

Gara Centrala si Grand Place au fost evacuate, iar birourile si restaurantele si-au inchis usile si au inchis obloanele, potrivit RTL.

Circulatia metroului in zona a fost, de asemenea, suspendata pentru scurt timp la ordinul politiei.

.@GhadakpourN ב-#Periscope: Devant la gare centrale de #Bruxelles https://t.co/drrXPAzfMj- משה (@magroup518) 20 iunie 2017

In martie 2016, 32 de oameni au fost ucisi in atacuri comise la Bruxelles, revendicate de gruparea teroristul Statul Islamic. Aceeasi celula s-a aflat si spatele atacurilor de la Paris, din noiembrie 2015, soldate cu 130 de morti. ...citeste mai departe despre "Teroristul care a vrut sa comita atacul sinucigas de la Bruxelles a fost ucis" pe Ziare.com

#terorist atac sinucigas Bruxelles, #terorist explozibil impuscat gara, #explozie gara Bruxelles , #Stiri International