The Economist: Romanii si polonezii cuceresc administratia din CE

Sambata, 27 Decembrie 2014, ora 14:30
796 citiri
The Economist: Romanii si polonezii cuceresc administratia din CE
Foto: eeagrants.org

Polonezii si romanii ocupa cele mai multe pozitii in cadrul personalului administrativ debutant din Comisia Europeana, scrie The Economist, notand ca, desi functionarii europeni nu reprezinta statul de provenienta, tarile doresc sa-si plaseze oamenii in posturi-cheie.

Potrivit datelor publicate de The Economist, circa 11% din personalul administrativ debutant al Comisiei Europene provenea, in 2013, din Polonia, in timp ce aproximativ 8,5% era din Romania.

Pe locul trei se afla Germania, cu putin peste 8%, urmata de Italia - aproape 8%, Belgia si Franta - in jur de 7%, Spania - peste 5% si Marea Britanie - aproape 3%.

The Economist noteaza ca, desi functionarii europeni nu reprezinta statul de provenienta, tarile membre doresc sa-si plaseze oamenii in posturi-cheie.

Publicatia mai noteaza ca in ultimii ani se remarca "o tendinta extraordinara" de crestere a numarului de functionari debutanti proveniti din Polonia si Romania, in timp ce reprezentarea Italiei a scazut dramatic ...citeste mai departe despre "The Economist: Romanii si polonezii cuceresc administratia din CE" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#personal debutant Comisia Europeana, #romani Comisia Europeana , #Stiri International