The Guardian: Vizita lui Trump in UK va fi amanata, ca sa nu fie pus intr-o situatie jenanta

Luni, 13 Februarie 2017, ora 17:03
1375 citiri
The Guardian: Vizita lui Trump in UK va fi amanata, ca sa nu fie pus intr-o situatie jenanta
Foto: Facebook/Donald Trump

Vizita presedintelui american Donald Trump in Marea Britanie va fi amanata, pentru a evita o posibila situatie stanjenitoare, potrivit unor surse citate de The Guardian.

Desi calatoria liderului SUA in Marea Britanie ar fi trebuit sa aiba loc undeva la inceputul verii, aceasta a fost reprogramata in perioada august-septembrie, potrivit unor surse consultate de The Guardian.

Asta inseamna ca vizita lui Trump s-ar putea desfasura in timpul vacantei parlamentare, cand alesii britanici nu vor fi prin preajma sa il critice pe presedintele american, punandu-l astfel intr-o postura jenanta, scrie The Independent.

Donald Trump va face o vizita destul de scurta in UK. Va ajunge intr-o duminica si va pleca joi, potrivit informatiilor obtinute de jurnalistii britanici. Probabil va peterce destul de putin timp in Londra, din cauza amplelor proteste anuntate in timpul vizitei sale, mai arata acestia.

Oficialii britanici deja s-au confruntat cu numeroase critici - venite inclusiv din societatea civila - la adresa masurii luate de Trump impotriva musulmanilor, dar si la adresa presedintiei sale in general.

Marea Britanie refuza sa condamne deciziile lui Trump privind refugiatii: Fiecare cu treaba lui

Reprogramarea vizitei a fost facuta la scurt timp dupa ce presedintele Camerei Comunelor, John Bercow, a anuntat ca va bloca orice incercare ca Donald Trump sa se adreseze Parlamentului britanic.

Amintim ca premierul britanic Theresa May a fost primul lider european primit de Trump la casa Alba, la scurt timp dupa ce acesta a fost ales presedintele Statelor Unite. ...citeste mai departe despre "The Guardian: Vizita lui Trump in UK va fi amanata, ca sa nu fie pus intr-o situatie jenanta" pe Ziare.com

#Trump amanat vizita Marea Britanie, #Trump reprogramat vizita Marea Britanie , #Stiri International