The Intercept: Aproape 90% dintre victimele raidurilor cu drone americane nu erau tintele vizate

Vineri, 16 Octombrie 2015, ora 06:53
715 citiri
The Intercept: Aproape 90% dintre victimele raidurilor cu drone americane nu erau tintele vizate
Foto: Captura Youtube/AMTV

Aproape 90 la suta dintre persoanele decedate in raidurile antiteroriste cu avioane fara pilot efectuate de Statele Unite in Afganistan, Yemen si Somalia sunt victime colaterale, in principal civili, conform unor documente secrete obtinute de publicatia online The Intercept.

"Casa Alba si Pentagonul se lauda ca programul de raiduri aeriene punctuale este precis, astfel ca rata deceselor in randul civililor ar fi la nivelul minim. Cu toate acestea, documente oficiale care contin detalii despre raidurile speciale efectuate in nord-estul Afganistanului in cadrul Operatiunii Haymaker releva ca, in perioada ianuarie 2012 - februarie 2013, bombardamentele americane s-au soldat cu peste 200 de morti. Dintre acestia, doar 35 erau tintele vizate", scrie The Intercept.

Potrivit documentelor militare, intr-o perioada esantion de cinci luni din acest interval, 90 la suta dintre persoanele decedate in raidurile aeriene americane nu erau tintele vizate.

In Yemen si in Somalia, unde ...citeste mai departe despre "The Intercept: Aproape 90% dintre victimele raidurilor cu drone americane nu erau tintele vizate" pe Ziare.com

#drone americani ratat tinte, #morti drone Afganistan greseli , #Stiri International