The Telegraph: Marea Britanie isi anunta chiar azi ruperea completa de piata comuna a UE

Marti, 17 Ianuarie 2017, ora 07:43
905 citiri
The Telegraph: Marea Britanie isi anunta chiar azi ruperea completa de piata comuna a UE
Foto: Twitter/@Number10gov

Premierul Theresa May nu are de gand sa negocieze un acord de Brexit prin care Marea Britanie sa ramana "jumatate inauntru si jumatate pe dinafara" Uniunii Europene, iar aceasta ar urma sa propuna in mult asteptatul discurs de marti o iesire completa, inclusiv din piata unica si unitatea vamala cu UE.

De asemenea, sefa executivului britanic va prezenta in discurs cele 12 prioritati ale Brexitului. Aceste informatii apar intr-o serie de notite ale alocutiunii prim-ministrului, care au fost obtinute de jurnalistii de la The Telegraph.

"Vom cauta sa obtinem un nou parteneriat egal intre o natiune independenta, suverana si globala cum este Marea Britanie si prietenii nostri din UE. Nu vrem sa mentinem o apartenenta partiala la Uniunea Europeana sau ca Marea Britanie sa pastreze un statut de membru asociat al UE.

Nu vrem nimic care ar insemna ca ramanem pe jumatate inauntru si pe jumatate pe dinafara UE", se arata in notitele discursului pe care ar urma sa-l rosteasca premierul ...citeste mai departe despre "The Telegraph: Marea Britanie isi anunta chiar azi ruperea completa de piata comuna a UE" pe Ziare.com

#Marea Britanie rupe piata comuna UE , #Stiri International