Theresa May are acordul de principiu al DUP, ca sa-si poata sustine Guvernul

Sambata, 10 Iunie 2017, ora 22:24
748 citiri
Theresa May are acordul de principiu al DUP, ca sa-si poata sustine Guvernul
Foto: Gov.uk

Unionistii DUP au acceptat, sambata seara, de principiu, un acord bazat pe "incredere si sprijin" pentru a mentine la conducere un executiv conservator al Theresei May.

Conservatorii au nevoie de opt parlamentari pentru a-si asigura o majoritate de lucru in Camera Comunelor, in vreme ce unionistii nord-irlandezi au castigat zece pozitii in alegerile anticipate convocate de Theresa May tocmai pentru a consolida o majoritate existenta a conservatorilor inainte de negocierile pentru Brexit, transmite Reuters.

O delegatie conservatoare a mers, sambata, la Belfast, pentru a negocia o posibila coalitie, care sa garanteze ramanerea premierului May pe Downing Street.

Insa un asemenea acord bazat pe "incredere si sprijin" sugereaza o coalitie ceva mai informala intre conservatori si DUP.

Un asemenea acord inseamna ca unionistii nord-irlandezi vor trebui sa-i sustina pe conservatori doar in probleme cheie, precum trecerea bugetului sau a legii de Brexit prin Camera Comunelor.

Reprezentantii Downing Street au precizat ca detaliile acestui acord vor fi discutate la sedinta saptamanala de luni a Guvernului.

Citeste si Theresa May isi reface guvernul - raman doar cinci ministri din vechiul cabinetTheresa May a anuntat oficial ca va forma Guvernul, dupa ce regina si-a dat acordul. Brexitul merge inainteTheresa May, o victorie cat o mare infrangere. Brexit-ul, pierdut in ceata ...citeste mai departe despre "Theresa May are acordul de principiu al DUP, ca sa-si poata sustine Guvernul" pe Ziare.com

#May acord DUP Guvern , #Stiri International