Theresa May e convinsa ca Trump recunoaste importanta NATO si vrea o relatie speciala cu SUA

Sambata, 21 Ianuarie 2017, ora 14:28
1303 citiri
Theresa May e convinsa ca Trump recunoaste importanta NATO si vrea o relatie speciala cu SUA
Foto: Facebook/Theresa May

Premierul britanic, Theresa May, sustine ca va sublinia importanta NATO si a Uniunii Europene atunci cand va avea prima intalnire cu noul presedinte american Donald Trump.

In pofida faptului ca Donald Trump a sugerat inainte de a fi investit ca NATO este invechita, May si-a declarat convingerea ca noul presedinte al SUA "recunoaste importanta si semnificatia NATO".

Amenintarile lui Trump legate de UE si NATO si cum ar trebui sa-i tina piept Angela Merkel

Germania: Trump provoaca ingrijorare in NATO

"Sunt de asemenea increzatoare ca SUA vor recunoaste importanta cooperarii pe care o avem in Europa pentru a asigura apararea colectiva si securitatea colectiva", a spus May pentru Financial Times.

Premierul UK a mai precizat ca votul britanicilor privind Brexit "nu a fost o decizie privind desprinderea de UE".

"Imi doresc ca UE sa fie puternica in continuare si vrea sa avem in continuare un parteneriat strans si strategic cu UE", a spus ea.

"Date fiind amenintarile cu care ne confruntam, nu este o perioada pentru o cooperare redusa", a adaugat May.

Financial Times a mai scris ca May a refuzat sa comenteze in legatura cu speculatia ca s-ar putea intalni cu Trump la Washington in cateva zile.

Ea a spus ca intentioneaza sa fie foarte sincera in discutiile cu Trump si ca vrea sa construiasca "o relatie foarte speciala" intre cele doua guverne.

May si-a mai exprimat speranta ca cele doua parti vor putea sa puna bazele unui acord bilateral inainte de iesirea oficiala a Marii Britanii din UE.

Intrebata despre potentialele dificultati in colaborarea cu Trump dat fiind faptul ca acesta a fost acuzat de o serie de afirmatii sexiste si rasiste in timpul campaniei electorale, May a precizat ca a fost "clara in legatura cu acele zone in care cred ca unele dintre comentariile pe care le-a facut sunt inacceptabile".

"El si-a cerut scuze pentru aceste comentarii", a mai declarat ea.

Donald Trump s-a instalat la Casa Alba: Nu va fie frica! Voi lupta pentru voi pana la ultima rasuflare! (Foto & Video)

Discursul lui Trump la investitura: A promis ca va stopa terorismul si va decide soarta lumii pentru "multi, multi ani" (Video) ...citeste mai departe despre "Theresa May e convinsa ca Trump recunoaste importanta NATO si vrea o relatie speciala cu SUA" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Theresa May Trump NATO , #Stiri International