Thomson Reuters va face sute de disponibilizari in 2011

Vineri, 11 Februarie 2011, ora 12:51
1016 citiri
Thomson Reuters va face sute de disponibilizari in 2011

Thomson Reuters, furnizorul international de informatii, va opera sute de disponibilizari in 2011, dupa ce a inregistrat o scadere cu 7% a profitului, in 2010, informeaza Brand Republic, care citeaza surse apropiate companiei, informeaza Mediafax.

Potrivit unor surse apropiate companiei, sute, daca nu chiar mii de angajati vor fi disponibilizati.

Divizia vizata - Markets - are 27.800 de angajati si se ocupa de marketing, vanzari si consilierea clientilor.

Aceleasi surse au mai precizat ca managementul Thomson Reuters a fost informat despre disponibilizari joi si inca nu s-a facut niciun anunt public.

Disponibilizarile nu ii afecteaza pe cei 2.500 de jurnalistii ai companiei.

Divizia Markets a fost lansata dupa fuziunea Reuters cu Thomson din 2008.

La acel moment, peste 600 de posturi au fost desfiintate imediat dupa fuziunea care a dus la crearea celui mai mare furnizor de informatii financiare din lume.

Pe de alta parte, informatiile privind concedierile au fost infirmate de un purtator de cuvant al companiei, desi surse din Thomson Reuters spun ca disponibilizarile vor fi anuntate in primul trimestru al acestui an.

Thomson Reuters a inregistrat, in 2010, venituri de 13,1 miliarde de dolari, in crestere cu 1% comparativ cu anul 2009.

Totusi, profitul operational al diviziei Markets a scazut cu 8%, ajungand la 1,33 milioane de dolari.

Tom Glocer, CEO al Thomson Reuters, a declarat ca 2010 a fost un an al investitiilor si ca deja se pot observa imbunatatiri ale conditiilor de pe piata.

"Odata cu incheierea acestei perioade de investitii masive si cu imbunatatirea conditiilor de pe pietele pe care operam, ne-am decis sa acceleram rata de crestere si sa livram un ROI (returns on investments) puternic", a declarat Glocer.

Disponibilizarile la divizia Markets vin dupa ce, in noiembrie 2010, Thomson Reuters a facut un numar nespecificat de disponibilizari.

Thomson Corp. a achizitionat Reuters in aprilie 2008, in cadrul unei tranzactii in valoare de 17 miliarde de dolari.

Thomson Reuters este principala sursa de informatii pentru companii si profesionisti din intreaga lume din domeniile financiar, legal, taxe si contabilitate, stiinta, sanatate si piete media.

Compania are sediul la New York si filiale la Londra si Eagan (Minnesota). Thomson Reuters are peste 50.000 de angajati in 93 de tari. 

#Thomson Reuters, #Divizia Markets, #disponibilizari angajati , #Stiri International