Tillerson se leapada de Putin: Rusia este un pericol, aliatii din NATO au dreptate sa fie ingrijorati

Miercuri, 11 Ianuarie 2017, ora 20:05
897 citiri
Tillerson se leapada de Putin: Rusia este un pericol, aliatii din NATO au dreptate sa fie ingrijorati
Foto: BBC

Secretarul de Stat american nominalizat de Trump, fostul CEO al ExxonMobil Rex Tillerson, a recunoscut miercuri ca Rusia reprezinta un "pericol" si ca aliatii Statelor Unite din NATO "au dreptate" sa fie ingrijorati de revenirea sa pe scena internationala, relateaza AFP.

Fostul patron al gigantului perolier, audiat de Comisia pentru Afaceri Externe a Senatului in vederea unei eventuale confirmari in postul de sef al diplomatiei americane, este un apropiat al presdintelui rus Vladimir Putin, fata de care presedintele-ales al Statelor Unite Donald Trump indeamna la o apropiere.

"Rusia reprezinta astazi un pericol. Dar ea nu este imprevizibila. Ea a invadat Ucraina, a luat Crimeea si si-a oferit sustinerea fortelor siriene care au incalcat cu o mare brutalitate legile razboiului", a tunat Tillerson, audiat de senatori americani pe tema apropierii sale fata de Rusia in perioada in care a fost CEO al ExxonMobil, din 2006 si pana pe 31 decembrie.

"Aliatii nostri din NATO au dreptate ...citeste mai departe despre "Tillerson se leapada de Putin: Rusia este un pericol, aliatii din NATO au dreptate sa fie ingrijorati" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Rex Tillerson secretar stat, #Tillerson relatii Putin , #Stiri International