Toate statele membre UE, inclusiv Ungaria si Polonia, sunt de acord cu legarea bugetului european de statul de drept

Duminica, 29 Septembrie 2019, ora 21:37
1078 citiri
Toate statele membre UE, inclusiv Ungaria si Polonia, sunt de acord cu legarea bugetului european de statul de drept
Foto: Arhiva Pixabay

Niciun stat membru al Uniunii Europene - nici Ungaria si nici Polonia - nu se opune in mod direct legarii cadrului financiar al blocului european de performanta membrilor acestuia in domeniul statului de drept, o propunere careia atat Budapesta, car si Varsovia i s-au opus aprig pana acum, a anuntat duminica premierul finlandez Antti Rinne, a carui tara detine presedintia semestriala a UE.

Legatura intre viitorul buget plurianual al UE si statul de drept nu vizeaza "sa puna niciun stat membru la zid", a declarat la postul public YLE Antti Rinne.

Aceasta legatura intre buget si statul de drept este una dintre prioritatile presedintiei finlandeze a UE si a condus la tensiuni, mai ales cu Ungaria care, impreuna cu Polonia, sunt vizate deja de actiuni disciplinare UE din cauza unor presupuse incalcari ale reglementarilor si valorilor Uniunii.

Premierul finlandez Antti Rinne urmeaza sa efectueze luni o vizita la Budapesta, pentru a discuta cu premierul suveranist Viktor Orban.

Ungaria ameninta ca va bloca bugetul UE daca alocarea banilor va fi conditionata de respectarea statului de dreptUE vrea sa inghete fondurile europene in cazul tarilor membre care nu respecta statul de dreptParlamentul European a votat conditionarea fondurilor UE de statul de drept ...citeste mai departe despre "Toate statele membre UE, inclusiv Ungaria si Polonia, sunt de acord cu legarea bugetului european de statul de drept" pe Ziare.com

#buget UE stat de drept , #Stiri International