Tony Blair ar fi complotat in secret cu Moammar Gaddafi - ce ii scria fostul premier britanic (Foto)

Sambata, 24 Ianuarie 2015, ora 18:31
998 citiri
Tony Blair ar fi complotat in secret cu Moammar Gaddafi - ce ii scria fostul premier britanic (Foto)
Foto: The Telegraph

Fostul premier britanic Tony Blair ar fi complotat in secret cu fostul lider al Libiei Moammar Gaddafi pentru rapirea unor disidenti libieni.

Tony Blair i-a scris lui Gaddafi, in anul 2007, pentru a-i multumi pentru "cooperarea excelenta" dintre agentiile de contraterorism ale celor doua tari, ca urmare a unei perioade in care Regatul Unit si Libia au colaborat pentru a aranja ca disidenti libieni sa fie rapiti si trimisi la Tripoli, impreuna cu familiile lor, relateaza The Guardian.

Scrisoarea a fost trimisa dupa o perioada in care ofiterilor de informatii ai dictatorului li s-a permis sa opereze in Marea Britanie, abordandu-i si intimidandu-i pe refugiatii libieni intr-o incercare de a-i convinge sa activeze ca informatori pentru agentiile ambelor tari.

Pe documentul tehnoredactat, Tony Blair a scris de mana "Draga Moammar", iar la sfarsit s-a semnat "Toate ...citeste mai departe despre "Tony Blair ar fi complotat in secret cu Moammar Gaddafi - ce ii scria fostul premier britanic (Foto)" pe Ziare.com

#Tony Blair scrisoare Gaddafi, #Marea Britanie colaborare Gaddafi, #colaborare Blair Gaddafi , #Stiri International