Tony Blair se pregateste sa se retraga din rolul de emisar al Quartetului

Luni, 16 Martie 2015, ora 09:01
1034 citiri
Tony Blair se pregateste sa se retraga din rolul de emisar al Quartetului
Foto: The Telegraph

Tony Blair se pregateste sa se retraga din postul de emisar al Quartetului in Orientul Mijlociu, in contextul in care Statele Unite si Uniunea Europeana isi revizuiesc optiunile inaintea alegerilor legislative din Israel prevazute marti.

Potrivit publicatiei, fostul premier britanic se pregateste pentru negocieri delicate in vederea schimbarii rolului sau in Orientul Mijlociu, dar este hotarat sa ramana in cadrul procesului de pace.

El s-a intalnit cu secretarul de Stat american John Kerry sambata, la Sharm el-Sheikh, in Egipt, pentru a discuta despre o posibila schimbare a rolului. Blair a discutat, de asemenea cu Inaltul Reprezentant UE pentru Politica Externa Federica Mogherini, care exercita presiuni in vederea unei reformari a Quartetului si unei pozitii mai solide a Uniunii cu privire la comportamentul Israelului, relateaza The Financial Times online.

In cazul in care Blair se retrage sau opteaza pentru o pozitie informala, acest lucru va pune capat unui aranjament ...citeste mai departe despre "Tony Blair se pregateste sa se retraga din rolul de emisar al Quartetului" pe Ziare.com

#Tony Blair emisar Quartet, #Tony Blair retrage functie , #Stiri International