Top 10 cele mai bine platite femei de afaceri

Marti, 28 Octombrie 2008, ora 17:01
1880 citiri
Top 10 cele mai bine platite femei de afaceri

Desi cele mai multe afaceri sunt dominate de barbati, exista companii conduse de femei ce raporteaza castiguri impresionante. Prin majorarile veniturilor si prin achizitiile strategice, aceste doamne demonstreaza ca pot face fata concurentei, poate chiar mai bine decat un barbat.

Angela Braly este Presedintele si  Directorul  Executiv General al companiei WellPoint.  Pentru aceste doua functii primeste anual mai mult de 14 milioane dolari.

Revista americana Fortune a plasat-o pe Angela Braly pe locul 5, in topul celor mai puternice femei.  Datorita salariului sau,  aceasta ocupa si locul 6 pe lista celor mai bine platite femei de afaceri, lista intocmita de aceeasi revista.  

 

WellPoint, un gigant american de asiguri medicale, a inregistrat in cel de-al treilea trimestru din 2008 un  profit net de 1.6 dolari/actiune.



Ann Livermore, vicepresedintele executiv al diviziei Techonolgy Solutions Group, din cadrul companiei HP, a avut, in 2007, un salariu de 14.8 milioane dolari. Livermore administreaza o afacere estimata de specialisti la 38 miliarde dolari anual. Ea detine o diploma in economie si a terminat un master in managementul afacerilor.

Salariul total cumulat de Indra Nooyi, Directorul Executiv General al companiei PepsiCo, a fost, anul trecut,  de 14.7 milioane de dolari. Cu aceasta suma, Indra ocupa locul 8 in topul celor mai bine platite femei de afaceri. Totusi, ea se afla in fruntea clasamentului intocmit de revista Fortune, referitor la cele mai puternice femei de afaceri din 2008.



Dupa ce s-a alaturat echipei de la PepsiCo, Nooyi a condus achizitia Tropicana, in valoare de 3.3 miliarde dolari, si apoi achizitia Quaker, pentru 14 miliarde dolari.  


Anne Mulcahy, Presedinte si Director Executiv General al corporatiei Xerox,  are venituri de peste 12 milioane dolari anual.

Cu o cifra de afaceri de peste 16 miliarde de dolari, multinationala condusa de Mulcahy este prezenta in 160 de tari si are mai mult de 57 000 de angaja?i, detinand pozita de lider mondial in  tehnologia dedicata crearii si gestionarii documentelor.


De aproape 26 de ani, Mulcahy lucreaza  in cadrul companiei, fiind apreciata pentru economiile de peste 100 milioane dolari pe care le-a facut, prin renuntarea la piata SoHo (small office / home office, un concept care defineste o retea de calculatoare fara cablu).



Pe ultimul loc in Top 10  cele mai bine platite femei de afaceri se afla Sharon Fay, cu un salariu total de 12.4 milioane dolari. Ea ocupa functia de vicepresedinte executiv al AllianceBernstein din 2003.

Compania, lider mondial in domeniul managementului investitiilor, a raportat venituri, in cel de-al treilea trimestru din 2008, de aproximativ 35.3 milioane de dolari din recuperarea asigurarilor.

 Vezi si  Top 10 cele mai bine platite femei de afaceri (partea I)