Topul celor mai bine platite sportive din lume

Vineri, 05 August 2011, ora 17:46
3135 citiri
Topul celor mai bine platite sportive din lume

Tenismena rusoaica Maria Sharapova ocupa prima pozitie in clasamentul celor mai bine platite sportive din lume, cu incasari de 25 de milioane de dolari, la finalul lunii iulie. Suprematia sa este contestata, insa, de atlelte cel putin la fel de tinere si de ambitioase. Marile branduri se intrec sa le acorde fiecareia contracte de publicitate de milioane de euro.

Maria Sharapova s-a confruntat, in ultima perioada, cu multiple leziuni si a trebuit sa lipseasca de mai multe ori de pe terenul de tenis din cauza ranilor, scrie Forbes.
Ratingul ei la nivel mondial a scazut pana la numarul  126, in 2009, si a devenit o prezenta din ce in ce mai rara in turneurile Grand Slam.

Cu toate acestea, Sharapova si-a revenit in forma, anul acesta, si a castigat 80% din meciurile pe care le-a jucat. In prezent, ocupa pozitia numarul 5 in lume si s-a calificat in finala Wimbledon in luna iulie, prima de Grand Slam in mai mult de trei ani.

Sharapova a revenit pe teren si si-a reafirmat statutul de una dintre cele mai bune jucatoare de tenis din lume.

In afara terenului, ea nu a trebuit sa mai demonstreze nimic, pentru ca si-a pastrat pozitia de cea mai bine platita atleta pe plan mondial. Rusoaica a castigat 25 de milioane de dolari in ultimele 12 luni, dublu fata de valoarea incasata de orice alt sportiv de sex feminin, din lume.

Sharapova este imaginea mai multor branduri importante, precum Nike, Head, Evian, Clear, Sony Ericsson, Tiffany si Tah Heur.

Anul trecut, tenismena a prelungit contractul cu Nike pentru alti 8 ani, pentru suma totala de 70 de milioane de dolari, estimata de Forbes. Vanzarile liniei vestimentare care ii poarta semnatura, lansate tot sub brandul Nike, au crescut cu 26% anul trecut.

Estimarile facute de Forbes includ premiile in bani, onorariile, salariile, veniturile primite in baza licentelor si drepturile de autor. Calculele au fost facute pe baza incasarilor primite in anul calendaristic incheiat in iulie 2011.

Topul este dominat de jucatoare de tenis, care ocupa sapte pozitii din cele 10 ale clasamentului. Cele mai bine platite sportive au incasat, impreuna, 113 milioane de dolari, in utlimele 12 luni, cu 1%. Prin comparatie, cei mai bine platiti barbati au castigat, in total, 449 de milioane de dolari.

Pe locul doi in clasamentul celor mai bine platite atlete se afla jucatoarea de tenis Caroline Wozniacki, care a strans 12,5 milioane de dolari, anul trecut.

Ea a primit premii de 6 milioane de dolari, iar restul sumei l-a dobandit din aparitii sponsorizate. Tanara de 21 de ani a semnat contracte cu Yonex, Compeed si Oriflame, dar cel mai important contract dintre toate este cel cu Adidas, in urma caruia a primit numeroase bonusuri.

Danica Patrick, prima femeie din Formula 1 care a pilotat monopostul intrat in cursa in 2010, se claseaza pe locul trei, cu venituri de 12 milioane de dolari.

Patrick continua sa isi imparta timpul intre IndyCar si competitiile Nascar. Ea a terminat pe locul patru in cursa Sam’s Town 300, in luna martie, inregistrand cel mai mare scor pe care l-a obtinut vreodata o femeie, intr-o competitie similara, pana acum. Zvonurile sustin ca Patrick va concura cu norma intreaga in Nascar, anul acesta.

Iata topul celor mai bine platite sportive:

1.      Maria Sharapova, 25 de ani, 25 de milioane de dolari

2.      Caroline Wozniacki, 21 de ani, 12,5 milioane de dolari

3.      Danica Patrick, 29 de ani, 12 milioane de dolari

4.      Venus Williams, 31 de ani, 11,5 milioane de dolari

5.      Kim Clijster, 28 de ani, 11 milioane de dolari

6.      Serena Williams, 29 de ani, 10,5 milioane de dolari

7.      Kim Yu-na, 20 de ani, 10 milioane de dolari

8.      Li Na, 29 de ani, 8 milioane de dolari

9.      Ana Ivanovic, 23 de ani, 6 milioane de dolari

10.  Paula Creamer, 24 de ani, 5,5 milioane de dolari

#clasament, #sportive, #top, #top sportive bine platite , #Stiri International