Topul celor mai pasnice si celor mai razboinice tari din lume: Cum sta Romania. Dar Rusia?

Joi, 25 Iunie 2015, ora 12:42
1156 citiri

Intr-o lume in care amenintarile militare sunt tot mai numeroase si indraznete, exista si tari in care pacea prevaleaza. Dintre ele, Islanda a fost declarata cea mai pasnica tara din lume, potrivit celui mai recent studiu realizat de Institutul pentru Economie si Pace.

Organizatia nonguvernamentala a publicat saptamana aceasta Indexul Pacii Globale 2015, care a analizat situatia din 162 de state din intreaga lume, luand in calcul factori precum implicarea in conflicte, gradul de militarizare si nivelul crimelor violente.

Ciudateniile unei tari insulare: Islanda

Sase din primele zece cele mai pasnice tari sunt din Europa. Astfel, pe primele locuri in clasament se situeaza, in aceasta ordine, Islanda, Danemarca, Austria, Noua Zeelanda, Elvetia, Finlanda, Canada, Japonia, Australia si Cehia.

"Europa a reusit sa isi pastreze statutul de cea mai ...citeste mai departe despre "Topul celor mai pasnice si celor mai razboinice tari din lume: Cum sta Romania. Dar Rusia?" pe Ziare.com

#tari pacifiste, #tari pacifiste studiu, #tari pacifiste Romania, #tari razboinice, #top mondial tari pasnice , #Stiri International