Totul despre razboiul din Siria: De la un grafitti, la cea mai mare criza umanitara dupa Al Doilea Razboi Mondial

Duminica, 11 Octombrie 2015, ora 17:50
637 citiri

Conflictul din Siria a izbucnit in 2011, cand au fost arestati cativa copii. De atunci, a escaladat asa de mult, incat acum avem de-a face cu cea mai mare criza umanitara de la cel de-Al Doilea Razboi Mondial incoace.

Razboiul civil din Siria a lasat in urma peste 300.000 de morti si mai bine de un milion de oameni au fost fortati sa-si paraseasca locuintele. Cum s-a ajuns atat de departe? CNN face o retrospectiva a evenimentelor care au dus la escaladarea conflictului.

Februarie 2011: In timp ce in lumea araba oamenii ies in strada ca sa rastoarne guverne din Orientul Mijlociu, niste copii din Daraa, in sudul Siriei, sunt arestati si torturati pentru un grafitti pe zidul unei scoli: "oamenii vor sa rastoarne regimul".

Martie 2011: Sirienii protesteaza in mai multe orase din tara, cerand Guvernului sa adopte reforme si sa elibereze manifestantii. Fortele guvernamentale deschid focul asupra protestatarilor, mor zeci de oameni.

De ce depinde succesul planului Annan pentru ...citeste mai departe despre "Totul despre razboiul din Siria: De la un grafitti, la cea mai mare criza umanitara dupa Al Doilea Razboi Mondial" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Siria razboi conflict, #ISIL Siria bombardamente , #Stiri International