Tragedia aviatica din Franta nu a fost un accident: Copilotul a prabusit intentionat avionul

Joi, 26 Martie 2015, ora 13:54
949 citiri
Tragedia aviatica din Franta nu a fost un accident: Copilotul a prabusit intentionat avionul
Foto: Euronews

Procurorii francezi au explicat joi, pe baza informatiilor obtinute de la cutia neagra recuperata de la locul accidentului avionului Germanwings, ca avionul Airbus A320 cu 150 de persoane la bord a fost prabusit in mod deliberat de copilot.

Copilotul era constient in cockpit, au argumentat procurorii, intrucat pe inregistrarea extrasa din cutia neagra se poate auzi cum respira si pentru ca a efectuat mai multe manevre ce au provocat prabusirea avionului. Pilotul respira normal si nu parea a fi panicat, insa nu a raspuns la niciun apel al controlorilor de trafic si nici nu a emis vreun semnal SOS.

Copilotul poate fi auzit cum trage un scaun pentru a bloca usa cockpitului, dupa ce pilotul ia o pauza pentru a merge la baie. El a inceput manual manevrele de coborare, manevre care nu se fac automat si dovedesc intentia sa de a prabusi aparatul de zbor. "Credem ca a incercat sa distruga avionul", a spus procurorul despre co-pilot, caruia i-a dat si numele, Andreas Lubitz (foto mai ...citeste mai departe despre "Tragedia aviatica din Franta nu a fost un accident: Copilotul a prabusit intentionat avionul" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#avion prabusit Franta copilot, #avion prabusit Franta , #Stiri International