Tragedie in Mediterana: Hollande cere reuniune de urgenta a UE

Duminica, 19 Aprilie 2015, ora 15:18
1267 citiri
Tragedie in Mediterana: Hollande cere reuniune de urgenta a UE

Presedintele francez Francois Hollande a cerut duminica organizarea unei reuniuni europene de urgenta a ministrilor de Interne si ai Afacerilor Externe pentru luarea de masuri dupa naufragiul unei ambarcatiuni cu imigranti in Marea Mediterana care s-ar fi soldat cu moartea a circa 700 de persoane.

Tragedie in Mediterana: 700 de imigranti morti, dupe ce o ambarcatiune a esuat

Daca acest bilant este confirmat, "este vorba despre cea mai mare catastrofa din ultimii ani din Marea Mediterana", a declarat Hollande pentru canalul de televiziune Canal+.

In fata unei cresteri a dramelor de la inceputul anului, "noi trebuie sa actionam", a subliniat el, precizand ca a discutat cu seful guvernului italian Matteo Renzi.

Este nevoie de "o crestere a numarului de nave", "de mai multe survoluri" in zona si "de o lupta mai intensa impotriva acestui trafic (cu fiinte umane). Pentru ca cei care ii aduc pe acesti oameni la bordul ambarcatiunilor sunt traficanti, chiar teroristi, pentru ca ei ...citeste mai departe despre "Tragedie in Mediterana: Hollande cere reuniune de urgenta a UE" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#tragedie Mediterana naufragiu emigranti, #Hollande naufragiu emigranti Libia , #Stiri International