Transnistria a facut un pas pentru aderarea la Rusia: Prima reactie de la Cotroceni

Joi, 08 Septembrie 2016, ora 20:50
2532 citiri
Transnistria a facut un pas pentru aderarea la Rusia: Prima reactie de la Cotroceni
Foto: captura YouTube / Video Archive

Dupa semnarea decretului privind punerea in aplicare a referendumului din 2006 din Transnistria, "se impune o atitudine retinuta si o abordare responsabila" a situatiei din Tiraspol, astfel incat sa fie evitata "escaladarea artificiala a tensiunilor", a declarat Madalina Dobrovolschi, purtatorul de cuvant al presedintelui Iohannis.

"Romania reitereaza pozitia sa ferma si consecventa in sensul ca este necesara o solutie politica negociata in dosarul transnistrean, dar cu respectarea deplina a suveranitatii si integritatii Republicii Moldova. Este nevoie de progrese in formatul 5 plus 2, care ramane cadrul unic pentru identificarea unei astfel de solutii. Iar Romania sustine eforturile presedintiei in exercitiu a OSCE in acest scop.

Apreciem ca declaratiile la care faceti referire se inscriu intr-o retorica provocatoare in contextul apropierii asa-ziselor alegeri prezidentiale programate sa aiba loc in luna decembrie in regiunea transnitreana. Se impune o atitudine retinuta si o ...citeste mai departe despre "Transnistria a facut un pas pentru aderarea la Rusia: Prima reactie de la Cotroceni" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Iohannis decret Transnistria , #Stiri International