Trasee turistice, la cea mai inarmata frontiera din lume care a devenit refugiu pentru specii rare

Luni, 29 Aprilie 2019, ora 14:43
737 citiri
Trasee turistice, la cea mai inarmata frontiera din lume care a devenit refugiu pentru specii rare
Foto: Unification Observatory

Trei trasee turistice vor fi inaugurate in Zona Demilitarizata coreeana, care a devenit, in ultimele sase decenii, refugiu pentru numeroase specii rare de plante si animale rare.

Fortele armate ale ONU au aprobat prima faza a proiectului "Peace Trail" (traseul pacii - n.red.), care include planuri de deschidere a trei rute de-a lungul Zonei Demilitarizate (DMZ) din peninsula Coreea, zona-tampon intre Nord si Sud.

Primul traseu aprobat este in districtul Goseong din provincia Gangwaon, din estul peninsulei.

Programul turistic din Goseong a fost lansat pe 27 aprilie, pentru a marca prima aniversare a Declaratiei de la Panmunjom, semnate de presedintele Moon Jae-in si liderul nord-coreean Kim Jong-un, scrie CNN.

Turistii pot incepe traseul de la Unification Observatory (foto), mergand dincolo de gardurile de sarma ghimpata inainte de a ajunge la Mount Kumgang Observatory.

"Fortele ONU si guvernul sud-coreean au demonstrat o munca in echipa, coordonare si colaborare minunate, de-a lungul intregului proces de realizare a traseului pacii si vor continua la fel", a spus generalul Robert Abrams intr-un comunicat. "Armata Coreei de Sud a muncit multe ore pentru a se asigura de succesul acestei initiative foarte importante, asigurand turistii ca siguranta lor ramane de o importanta capitala".

Zona demilitarizata are o lungime de 250 de kilometri si o latime de 4 kilometri. Se afla la aproximativ 50 km nord de Seul. Ea a fost creata in 1953 ca parte a armistitiului in urma Razboiului din Coreea.

Refugiu pentru specii rare

Timp de sase decenii, fasia de teren a fost inchisa, ingradita cu garduri de sarma ghimpata.

In urma acestor restrictii, numeroase specii aflate in pericol si-au gasit aici refugiul - de la pasari migratoare la mamifere.

Au existat informatii ca au fost vazute in regiune si exemplare de leopard de Amur.

Institutul National de Ecologie din Coreea de Sud a informat ca in zona traiesc 6.000 de specii diferite din flora si fauna.

Condus de Kim Seung-ho, care l-a infiintat in 2004, institutul realizeaza studii in zona si colaboreaza cu guvernul pentru a gasi cele mai bune variante de protejare a mediului.

Kim a spus ca a studiat zona restrictionata a DMZ in fiecare weekend de aproximativ 20 de ani, uneori mergand acolo impreuna cu cercetatori si amatori de wildlife.

El a precizat ca a invatat drumurile in decurs de zece ani si tot atat i-a luat sa descopere locurile in care traiesc diverse animale. "In urmatorii ...citeste mai departe despre "Trasee turistice, la cea mai inarmata frontiera din lume care a devenit refugiu pentru specii rare" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#trasee turistice Coreea , #Stiri International