Trifoiul Arctic: Rusia isi deschide o baza militara ultra-performanta in oceanul inghetat

Miercuri, 21 Octombrie 2015, ora 08:35
1474 citiri
Trifoiul Arctic: Rusia isi deschide o baza militara ultra-performanta in oceanul inghetat
Foto: Facebook/Arctic Ocean Acidification Cruise

Rusia este pe punctul de a finaliza o baza militara permanenta in nordul insulei Alexandra Land din zona arctica, au declarat oficialii de la Moscova. Baza poate gazdui pana la 150 de soldati, avand suficiente resurse pentru 18 luni.

Baza militara, care poarte numele de "Trifoiul Arctic", a fost construita cu cele mai noi tehnologii, astfel incat sa fie evitata pierderea de energie, a informat Ministerul rus al Apararii, potrivit Deutsche Welle.

Rusia vrea sa devina principalul jucator din zona arctica: Harta fortaretelor Moscovei

Pana acum, constructorii au asfaltat drumurile de pe insula izolata, iar principala cladire a complexului militar este gata in proportie de 97%, au mai spus oficialii de la Kremlin.

Cand va fi finalizata, baza va putea gazdui "lejer" 150 de pesoane, se arata pe site-ul Ministerului Apararii. In plus, soldatii se pot deplasa intre diverse cladiri ale bazei fara sa iasa in gerul de afara. Iarna temperaturile din aceasta zona coboara pana la -47 de ...citeste mai departe despre "Trifoiul Arctic: Rusia isi deschide o baza militara ultra-performanta in oceanul inghetat" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Rusia baza militara arctic, #Rusia soldati arctic , #Stiri International