Trump a anuntat Japonia ca este pregatit sa foloseasca arme nucleare impotriva Coreei de Nord

Luni, 04 Septembrie 2017, ora 06:51
1186 citiri
Trump a anuntat Japonia ca este pregatit sa foloseasca arme nucleare impotriva Coreei de Nord
Foto: Arhiva Facebook/Donald Trump

Presedintele american Donald Trump l-a asigurat, luni, pe premierul japonez Shinzo Abe in legatura cu disponibilitatea Statelor Unite de a recurge la utilizarea armelor nucleare impotriva Coreei de Nord, daca va fi necesar, potrivit unui comunicat al Casei Albe.

Casa Alba a precizat ca Trump si Abe au avut o conversatie telefonica, pe durata careia cei doi lideri au condamnat "actiunile destabilizatoare si provocatoare ale Phenianului".

Presedintele american l-a asigurat pe premierul japonez ca Statele Unite vor continua sa protejeze aliatii sai, "folosind intreaga gama de capacitati diplomatice, conventionale si nucleare avute la dispozitie".

"Cei doi lideri au confirmat angajamentele de aparare reciproca si au promis sa continue cooperarea stransa", se mai arata in comunicatul Casei Albe.

Coreea de Nord a anuntat, duminica, faptul ca a testat cu succes o bomba cu hidrogen si ca aceasta poate fi instalata pe o racheta balistica intercontinentala, reprezentand cel mai mare test nuclear efectuat vreodata de catre regimul Kim Jong-Un.

Secretarul Apararii Jim Mattis a anuntat duminica intr-o conferinta de presa ca SUA pregatesc noi sanctiuni impotri, dar si "un raspuns militar masiv" in cazul in care Coreea de Nord ameninta teritoriul american, inclusiv Guam, sau pe cel al aliatilor sai.

"Avem numeroase optiuni militare (...) Avem capacitatea sa ne aparam si sa ne aparam aliatii, Coreea de Sud si Japonia", a declarat secretarul Apararii Jim Mattis, intr-o scurta alocutiune la Casa Alba.

Orice amenintare la adresa SUA sau a aliatilor sai va primi "un raspuns militar masiv, un raspuns deopotriva eficient si zdrobitor", a adaugat el.

Citeste mai departe despre "Trump a anuntat Japonia ca este pregatit sa foloseasca arme nucleare impotriva Coreei de Nord" pe Ziare.com.

#Trump arma nucleara Coreea Nord, #Trump SUA razboi nuclear Coreea Nord , #Stiri International