Trump a atins un record istoric negativ: Cat de prost sta in ochii americanilor

Luni, 06 Noiembrie 2017, ora 08:44
932 citiri
Trump a atins un record istoric negativ: Cat de prost sta in ochii americanilor
Foto: Arhiva Pixabay

La un an de cand a fost ales presedinte al SUA, doua treimi dintre americani considera ca Donald Trump a facut "putin sau nimic", potrivit unui sondaj publicat duminica, in conditiile in care ancheta cu privire la posibila ingerinta rusa in alegerile americane de anul trecut se accelereaza la Washington cu trei prime inculpari.

Potrivit acestui sondaj dat publicitatii de Washington Post si de canalul de televiziune ABC News, 59% dintre persoanele chestionate dezaproba actiunile presedintelui american, ales la 8 noiembrie 2016.

Este cel mai nefavorabil rezultat pentru un presedinte american in acest stadiu al mandatului sau in istoria recenta a SUA, mentioneaza cotidianul citat.

Un procent de 65% dintre persoanele intervievate considera ca miliardarul republican a facut "putin sau nimic", in timp ce el nu inceteaza sa se laude cu bilantul sau.

Opiniile sunt negative in fiecare domeniu: economie (53%) in pofida indicilor pozitivi, sistemul de sanatate (70%), unde nu a reusit sa treaca nicio reforma, sau gestionarea amenintarii teroriste (55%) dupa atacul sangeros de marti de la New York.

Si chiar reforma fiscala anuntata saptamana aceasta si considerata drept masura emblematica pentru mandatul sau a fost primita nefavorabil de majoritatea celor intervievati.

In acelasi timp, circa 53% dintre americani considera ca leadership-ul SUA s-a diminuat in lume sub presedintia lui Donald Trump.

In schimb, 58% dintre cei intervievati aproba modul in care procurorul special Robert Mueller conduce investigatiile federale privind suspicinile despre o eventuala complicitate a echipei de campanie a lui Donald Trump si Rusia inainte de alegerile prezidentiale.

Aceasta ancheta s-a accelerat odata cu punerea sub acuzare la 30 octombrie a trei membri ai echipei de campanie a magnatului imobiliar, intre care fostul sau director de campanie Paul Manafort.

Si acest dosar continue sa bulverseze presedintia. Canalul NBC News relatase duminica, citand numeroase surse apropiate dosarului, ca anchetatorii federali au "acumulat suficiente dovezi" pentru a lua in considerare inculparea lui Michael Flynn, fost consilier pentru securitatea nationala al presedintelui Donald Trump.

Flynn a fost demis rapid pentru ca nu a raportat cu exactitate contactele sale cu responsabili rusi in timpul campaniei. Anchetatorii analizeaza, de asemenea, activitatile sale de lobby, in special in favoarea Turciei.

Confruntat cu avansarea anchetei, Trump a respins din nou oric ...citeste mai departe despre "Trump a atins un record istoric negativ: Cat de prost sta in ochii americanilor" pe Ziare.com

#Trump sondaj record istoric , #Stiri International