Trump a dat ordin ca politia sa fie dotata cu echipamente militare

Luni, 28 August 2017, ora 20:45
754 citiri
Trump a dat ordin ca politia sa fie dotata cu echipamente militare
Foto: Facebook / Donald Trump

Administratia presedintelui Donald Trump a emis luni o ordonanta care va permite dotarea agentilor de politie din Statele Unite cu echipamente militare, relateaza site-ul Axios.com.

Procurorul general din SUA, Jeff Sessions, a anuntat luni, intr-un discurs rostit in statul Tennessee, adoptarea unui ordin executiv in acest sens. "Masura va asigura ca vor fi oferite echipamentele necesare pentru salvarea vietilor omenesti. Transmitem mesajul clar ca nu vom permite ca activitati infractionale, acte de violenta si nerespectarea legilor sa devina lucruri normale", a spus Sessions.

Donald Trump a semnalat in mai multe randuri ca va anula o lege din timpul Administratiei Barack Obama care limiteaza utilizarea echipamentelor militare de catre politie.

Potrivit ordonantei executive, politistii vor primi echipamente militare "defensive".

Actualul presedinte al SUA s-a angajat sa ofere sustinere federala autoritatilor statale si regionale pentru contracararea infractionalitatii violente.

Criticii argumenteaza ca decizia risca sa amplifice tensiunile rasiale din oraselul Charlottesville, situat in statul Virginia.

Stare de urgenta in Virginia: Un mort si 19 raniti dupa ce o masina a intrat in oameni, la un mars pentru suprematia albilor (Video)Violente in Virginia: Numarul mortilor a crescut la 3. Trump condamna vinovatii, dar cu jumatate de guraTrump spune ca printre cei care sustin suprematia rasei albe sunt "oameni de bine". Ku Klux Klan ii multumeste pentru curaj (Video)Incidente violente intre sustinatorii lui Trump si contramanifestanti, la un miting ...citeste mai departe despre "Trump a dat ordin ca politia sa fie dotata cu echipamente militare" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Trump ordonanta politie echipament militar , #Stiri International