Trump a decis pe cine trimite ambasador la Moscova

Miercuri, 19 Iulie 2017, ora 09:57
1003 citiri
Trump a decis pe cine trimite ambasador la Moscova
Foto: Arhiva Facebook/Donald Trump

Presedintele american Donald Trump urmeaza sa-l nominalizeze pe Jon Huntsman, un fost ambasador in China al fostului presedinte Barack Obama, in functia de ambasador in Rusia, anunta Casa Alba.

Nominalizarea lui Huntsman intr-un post cu atat mai important in contextul acuzatiilor potrivit carora Rusia s-a amestecat in alegerile americane din 2016, este necesar sa fie confirmata de Senat, informeaza Reuters.

In cazul unei confirmari, Huntsman, a carui nominalizare este asteptata de mult timp, se va duce la Moscova in timp ce Congresul si o comisie speciala ancheteaza rolul jucat de Rusia in alegerile prezidentiale din 2016 si o eventuala complicitate intre echipa de campanie a lui Trump si rusi.

Presedintele rus Vladimir Putin a respins orice amestec, iar Trump a negat orice complicitate cu Moscova.

Huntsman, un fost guvernator al statului Utah, a fost ambasador in China din 2009 si pana in 2011. El a detinut posturi in administratiile a cinci presedinti si a candidat in 2012 la nominalizarea republicana in alegerile prezidentiale.

Trump a promis in campanie sa imbunatateasca relatiile cu Rusia.

Presedintele republican s-a intalnit cu Putin in Germania, la summit G20 luna aceasta, iar potrivit unor oficiali a ridicat problema amestecului rus in alegeri, dupa care a trecut la Razboiul din Siria.

Informatii despre nominalizarea lui Huntsman au fost primite cu reactii amestecate la Moscova. Un politician a spus ca acesta "nu e un porumbel", iar Kremlinul a anuntat ca va primi orice "sustinator convins" al restabilirii dialogului ruso-american.

Trump si Putin au mai avut o intalnire, dezvaluie Casa Alba

Fotografia zilei: Putin si Trump, prima strangere de mana oficiala

Trump si Putin au vorbit peste 2 ore: Armistitiu in Siria si balbaieli pe implicarea Rusiei in alegerile din SUA ...citeste mai departe despre "Trump a decis pe cine trimite ambasador la Moscova" pe Ziare.com

#Donald Trump ambasador SUA Rusia , #Stiri International