Trump a sfidat o cutuma diplomatica de aproape 40 de ani si risca sa irite China. Cum se apara presedintele ales al SUA

Sambata, 03 Decembrie 2016, ora 09:57
1004 citiri

Presedintele ales al Statelor Unite ale Americii, Donald Trump, si presedintele Taiwanului, Tsai Ing-wen, au purtat vineri o convorbire telefonica, a anuntat echipa lui Trump.

Potrivit AFP, Trump a sfidat o cutuma diplomatica de aproape 40 de ani. Este vorba despre o initiativa fara precedent din 1979, an in care presedintele de atunci al SUA, Jimmy Carter, a adoptat politica unei singure Chine. Exista astfel riscul ca initiativa presedintelui ales al SUA sa irite regimul de la Beijing.

"In timpul discutiei, cei doi lideri au luat nota de stadiul relatiilor stranse din domeniul economic, politic si de securitate dintre Statele Unite si Taiwan", se arata in comunicatul remis de echipa celui de-al 45-la presedinte american.

Citeste si de ce ipocrizia lui Donald Trump este buna pentru America

Un oficial din cadrul reprezentantei taiwaneze la Washington a evitat sa confirme, pentru Reuters, ca discutia a avut loc, dar a apreciat ca un astfel de demers ar fi unul "istoric", ...citeste mai departe despre "Trump a sfidat o cutuma diplomatica de aproape 40 de ani si risca sa irite China. Cum se apara presedintele ales al SUA" pe Ziare.com

#Donald Trump presedinte Taiwan, #Donald Trump China , #Stiri International