Trump anunta ca in prima zi de mandat retrage SUA din Parteneriatul Trans-Pacific

Marti, 22 Noiembrie 2016, ora 07:28
757 citiri
Trump anunta ca in prima zi de mandat retrage SUA din Parteneriatul Trans-Pacific
Foto: Facebook/Donald J. Trump

Presedintele ales Donald Trump a anuntat ca va emite un ordin executiv, in prima sa zi de mandat, pentru a retrage Statele Unite din Parteneriatul Trans-Pacific, probabil cel mai mare acord comercial din istorie.

Intr-un clip postat online, presedintele-ales a descris TPP drept un "potential dezastru pentru tara", relateaza Sky News.

In schimb, republicanul a spus ca administratia sa vrea sa genereze "acorduri comerciale bilaterale corecte, care sa aduca locuri de munca si industrie inapoi pe tarmul american".

Parteneriatul Trans-Pacific (TPP) este unul dintre cele mai ample acorduri comerciale negociate de presedintele Barack Obama si una dintre prioritatile sale economice.

Acordul, a carui negociere a durat opt ani, a fost semnat, dar, pentru a intra in vigoare, trebuie aprobat de cel putin sase tari care sa reprezinta cel putin 85% din productia economica a semnatarilor. In aceste conditii, fara ratificarea SUA, acordul nu va deveni realitate.

S-a semnat TPP, un ...citeste mai departe despre "Trump anunta ca in prima zi de mandat retrage SUA din Parteneriatul Trans-Pacific" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Trump retrage SUA acord TransPacific , #Stiri International