Trump anunta ca "scoate oamenii rai" din SUA si va construi mai repede zidul de la granita cu Mexic

Vineri, 24 Februarie 2017, ora 20:02
923 citiri
Trump anunta ca "scoate oamenii rai" din SUA si va construi mai repede zidul de la granita cu Mexic
Foto: Facebook/Donald Trump

Presedintele american, Donald Trump, a declarat vineri ca zidul de la granita cu Mexicul va incepe sa fie construit foarte curand, mai devreme decat se prevedea.

"Construim acest zid", a spus el la un eveniment al republicanilor. "De fapt, totul incepe foarte curand. Mult inainte de grafic. Cu mult, mult inainte de grafic", a declarat el, conform BBC.

Acesta a repetat sloganul conform caruia va pune intotdeauna poporul american pe primul loc si a spus ca in acest moment se concentreaza pe "a scoate oamenii rai din acaesta tara".

Administratia americana a publicat marti noile directive privind controlul imigratiei, printre acestea numarandu-se accelerarea procesului de repatriere a imigrantilor ilegali.

Noile directive, ce contin normele de aplicare a ordinului executiv semnat de Donald Trump pe 25 ianuarie, presupun si o schimbare de politica, intrucat au in vedere expulzarea nu doar a imigrantilor ilegali acuzati de infractiuni comise cu violenta, ci si a acelora care au "abuzat" de asistenta sociala oferita de autoritatile americane ori care sunt sunt susceptibili sa reprezinte "un risc pentru siguranta publica si securitatea nationala".

La finalul lunii ianuarie, Trump anunta ca zidul va incepe sa fie construit in "urmatoarele luni". Cat despre cine il va plati, presedintele a spus ca Mexicul, precizand ca ridicarea zidului va incepe din banii contribuabililor americani, dar in final liderii mexicani vor plati pentru acesta.

Mexicul a anuntat insa, in mai multe randuri, ca nu va plati nimic si de fiecare data SUA a replicat.

Trump a a insistat ca Mexicul va plati constructia zidului, iar daca aceasta tara nu va plati direct, o va face indirect, prin taxele vamale percepute de SUA si prin taxarea transferurilor de bani efectuate de imigrantii mexicani din SUA catre tara lor.

In cele din urma, la finele lunii trecute, presedintele Mexicului, Enrique Pena Nieto, si liderul de la Washington, Donald Trump, au agreat sa nu mai discute public controversata problema referitoare la cine va plati constructia zidului. ...citeste mai departe despre "Trump anunta ca "scoate oamenii rai" din SUA si va construi mai repede zidul de la granita cu Mexic" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Trump zid Mexic, #incepe constructie zid Mexic SUA, #SUA masuri imigranti , #Stiri International