Trump anunta ca secretarul Energiei isi da demisia: A venit timpul, trei ani e mult

Vineri, 18 Octombrie 2019, ora 15:18
898 citiri
Trump anunta ca secretarul Energiei isi da demisia: A venit timpul, trei ani e mult
Foto: Arhiva Facebook/ Rick Perry

Presedintele american Donald Trump a anuntat plecarea secretarului Energiei, Rick Perry, afirmand pur si simplu ca "a venit timpul", dupa care a precizat ca i-a gasit deja un inlocuitor.

"Rick a facut o treaba fantastica la Energie, dar a venit timpul, trei ani e mult", a declarat Donald Trump intr-o vizita in Texas, relateaza AFP.

"Noi il avem pe succesorul sau, il voi anunta foarte curand", a continuat el.

Secretarul adjunct Dan Brouillette, care a asistat la mai multe reuniuni internationale in domeniul energiei in ultimele luni, ar urma sa-i succeada.

Rick Perry, in varsta de 69 de ani, un fost guvernator al Texasului si un candidat infrant in alegerile primare republicane din 2016, a anuntat luna aceasta ca nu intentioneaza sa demisioneze, dezmintind dezvaluiri din presa potrivit carora urmeaza sa plece din functie in noiembrie.

In ultimele saptamani el s-a aflat in centrul anchetei care vizeaza destituirea lui Donald Trump.

Trei comisii din Camera Reprezentantilor, controlata de democrati, l-au somat pe Rick Perry sa le transmita documente cu privire la rolul pe care l-a jucat in tentativa presedintelui american de a exercita presiuni asupra Ucrainei pentru a-l ancheta pe Joe Biden.

Casa Alba recunoaste ca Trump a blocat ajutorul militar pentru Ucraina, intr-o forma de santajScandalul Trump-Ucraina: Au fost arestati doi oameni de afaceri, donatori in campania presedinteluiTrump merge in dosarul Ucraina mai departe decat Nixon in scandalul Watergate - analizaScandalul Trump-Ucraina: Procurorii de la Kiev redeschid toate dosarele care-l vizeaza pe fiul lui BidenTrump sustine ca scandalul ucrainean e cea mai mare inselatorie din istorie: Opozitia vrea sa confiste voturi, judecatori si libertate! ...citeste mai departe despre "Trump anunta ca secretarul Energiei isi da demisia: A venit timpul, trei ani e mult" pe Ziare.com

#Rick Perry scandal Uucraina , #Stiri International