Trump anunta cine e noul sef al Pentagonului. Cel nominalizat anterior e acuzat ca si-a batut sotia

Marti, 18 Iunie 2019, ora 21:53
736 citiri
Trump anunta cine e noul sef al Pentagonului. Cel nominalizat anterior e acuzat ca si-a batut sotia
Foto: Arhiva Facebook/Mark Esper

Presedintele american Donald Trump a anuntat marti, intr-o perioada in care se inregistreaza puternice tensiuni in Orientul Mijlociu, inlocuirea lui Patrick Shanahan la conducerea Pentagonului cu ministrul-adjunct al apararii insarcinat cu Fortele Terestre ale SUA, Mark Esper (foto).

"Ministrul interimar al apararii Patrick Shanahan, care a facut o munca minunata, a decis sa renunte la procesul de confirmare (ca ministru deplin) pentru a consacra mai mult timp familiei sale", a notat Trump pe contul sau de Twitter.

Potrivit cotidianului USA Today, Biroul Federal de Investigatii (FBI) ancheteaza, in cadrul procesului de confirmare, asupra acuzatiilor de violenta conjugala care dateaza din 2010 la adresa lui Shahanan, astazi divortat.

"Ii multumesc lui Pat (Patrick) pentru excelenta sa munca si il voi numi pe secretarul armatei, Mark Esper, drept nou ministru interimar al apararii", a mai notat Donald Trump.

Fost numarul doi al Departamentului Apararii, Patrick Shanahan, 56 de ani, a fost numit ministru interimar dupa demisia neasteptata a lui Jim Mattis la sfarsitul lui decembrie 2018, pe fondul profundelor dezacorduri cu Donald Trump, in special privind retragerea trupelor americane din Siria. Prin urmare, de la inceputul anului Pentagonul nu a fost condus de un ministru confirmat de Senat. ...citeste mai departe despre "Trump anunta cine e noul sef al Pentagonului. Cel nominalizat anterior e acuzat ca si-a batut sotia" pe Ziare.com

#Mark Esper sef Pentagon, #Patrick Shanahan batut sotie lauda Trump , #Stiri International