Trump ar fi dispus sa semneze Acordul de la Paris, dar pune conditii

Duminica, 28 Ianuarie 2018, ora 08:11
906 citiri

Presedintele american, Donald Trump, ar fi dispus sa semneze Acordul de la Paris privind schimbarile climatice, numai daca include modificari importante, potrivit extraselor dintr-un interviu care urmeaza sa fie difuzat duminica de postul britanic de televiziune ITV.

In iunie 2017, Donald Trump a anuntat ca Statele Unite se retrag din Acordul de la Paris, considerandu-l un "acord prost" pentru economia americana, decizie dezaprobata la nivel global.

Desi ramane ferm in criticile sale la adresa cordului semnat de predecesorul sau Barack Obama, Donald Trump s-a aratat dispus sa semneze un acord revizuit.

"Acordul de la Paris ar fi pentru noi un dezastru", a afirmat liderul de la Casa Alba.

"Daca fac un acord bun, exista intotdeauna o sansa ca sa ne intoarcem", a adaugat el, descriind acordul ca "ingrozitor" si "inechitabil" pentru Statele Unite.

Acest tratat istoric a fost semnat de 197 de natiuni in 2015 dupa intense negocieri la Paris unde toate tarile si-au luat angajamente voluntare de a-si reduce emisiile de carbon.

"Daca cineva spune 'reveniti in Acordul de la Paris', va trebui sa fie complet diferit, pentru ca avem un acord ingrozitor", a declarat Donald Trump in cursul interviului.

"As putea sa ma intorc? Da, m-as intoarce. As vrea asta", a mai spus presedintele american.

Donald Trump, care a lasat deja intredeschisa usa pentru o revenire in Acordul de la Paris in cazul unor renegocieri asupra carora a ramas, totusi, evaziv, a declarat la inceputul lui ianuarie ca Statele Unite ar putea "teoretic sa revina" in acord.

E oficial: Trump retrage Statele Unite din Acordul de la ParisVal de critici la nivel international dupa ce Trump a anuntat ca SUA se retrag din Acordul de la ParisBBC: Care sunt primele efecte ale retragerii SUA din Acordul de la ParisCe spun bogatii planetei despre decizia lui Trump de a retrage SUA din Acordul de la Paris ...citeste mai departe despre "Trump ar fi dispus sa semneze Acordul de la Paris, dar pune conditii" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Donald Trump Acord Paris , #Stiri International