Trump vrea sa arunce bombe atomice ca sa impiedice uraganele sa ajunga in SUA

Luni, 26 August 2019, ora 09:13
1016 citiri
Trump vrea sa arunce bombe atomice ca sa impiedice uraganele sa ajunga in SUA
Foto: Facebook/President Donald J. Trump

Presedintele Donald Trump a sugerat lansarea de bombe nucleare asupra uraganelor inainte ca acestea sa loveasca teritoriul SUA.

Potrivit site-ului de informatii Axios, citat de AFP, Trump a intrebat la o reuniune privind uraganele daca ar fi posibil, pentru a le impiedica sa se formeze complet in mare, sa se arunce o bomba atomica in centrul lor.

Potrivit unei surse anonime citate de Axios, persoanele care au participat la reuniune au fost uimite de intrebarea adresata de presedintele american. Site-ul nu precizeaza cand ar fi avut loc aceasta reuniune.

Ideea propusa de Donald Trump nu este noua, fiind emisa initial in anii '50 de un om de stiinta care a lucrat pentru guvernul american, sub presedintia lui Dwight Eisenhower.

De atunci, ideea a reaparut in mod constant, desi exista un consens stiintific ca o astfel de metoda nu ar da rezultat.

Potrivit Axios, Trump a intrebat deja prima data, in 2017, daca administratia sa ar trebui sa bombardeze uraganele pentru a le impiedica sa loveasca pamantul. In aceasta conversatie, presedintele nu a mentionat posibila utilizare a bombelor nucleare, a precizat site-ul citat.

Casa Alba nu a dorit sa comenteze informatiile difuzate de Axios.

"Obiectivul opririi uraganelor nu este rau", a declarat un oficial al Administratiei sub rezerva anonimatului, fara a confirma daca afirmatiile citate de Axios au fost facute de presedintele Trump.

Statele Unite sunt lovite in mod constant de uragane. In 2017, Uraganul Harvey a fost cel mai puternic care a lovit in 12 ani teritoriul SUA.

De atunci, coasta de est a Statelor Unite a fost lovita de o serie de furtuni catastrofale care au ucis mii de oameni si au provocat pagube de sute de miliarde de dolari. ...citeste mai departe despre "Trump vrea sa arunce bombe atomice ca sa impiedice uraganele sa ajunga in SUA" pe Ziare.com

#Trump bombe atomice uragane , #Stiri International