Trump, asteptat cu proteste la Seul. Mii de sud-coreeni au iesit in strada

Duminica, 05 Noiembrie 2017, ora 13:45
899 citiri
Trump, asteptat cu proteste la Seul. Mii de sud-coreeni au iesit in strada
Foto: Facebook Donald Trump

Mii de sud-coreeni au manifestat duminica la Seul in favoarea pacii si in semn de protest fata de apropiata vizita a presedintelui american Donald Trump, relateaza AFP.

Liderul de la Casa Alba este asteptat marti pentru o vizita de doua zile in Coreea de Sud, in cadrul turneului pe care il intreprinde in Asia, a carui agenda este dominata de eforturile nucleare nord-coreene.

"Suntem impotriva razboiului! Trebuie negociata pacea!" - au scandat manifestantii care au marsaluit prin centrul capitalei sud-coreene.

"Trump si Kim (Jong-un, liderul nord-coreean) se folosesc de criza militara pentru propriile lor interese politice, in timp ce noi, sud-coreenii, tremuram de frica", a declarat una dintre manifestante. "Suntem ingrijorati de consecintele retoricii ostile a lui Trump, care pare sa incite la razboi".

Organizatorii au estimat numarul participantilor la acest mars la circa 5000.

In paralel, militanti conservatori au organizat un mars tot in capitala pentru a-i ura bun-venit liderului de la Casa Alba si cerand desfasurarea de arme nucleare tactice americane in Coreea de Sud.

In capitala sud-coreeana au fost luate importante masuri de securitate cu ocazia vizitei presedintelui american de la 7-8 noiembrie. Trump va avea o intrevedere cu omologul sau sud-coreean Moon Jae-in, pe care in trecut l-a acuzat de 'politica de conciliere' fata de Coreea de Nord, care se doteaza cu arme nucleare, si va vizita o baza militara americana.

In perspectiva vizitei, organizatorii au depus cereri de autorizare pentru circa 50 de manifestatii peste tot in Seul. Insa politia a respins cea mai mare parte a cererilor ce vizau reuniuni in apropiere de Casa Alba, presedintia sud-coreeana, invocand ratiuni de securitate.

Coreea de Sud, important aliat al Washingtonului, gazduieste pe teritoriul sau 28.500 de soldati americani. Insa numerosi opozanti sud-coreeni vad in Trump un 'razboinic', estimand ca excesul sau de atacuri verbale la adresa Phenianului nu face decat sa agraveze tensiunile. ...citeste mai departe despre "Trump, asteptat cu proteste la Seul. Mii de sud-coreeni au iesit in strada" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Donald Trump vizita Coreea Sud proteste , #Stiri International