Trump confirma ca a ordonat atacul din Siria si cere tuturor "natiunilor civilizate" sa actioneze

Vineri, 07 Aprilie 2017, ora 07:20
763 citiri

Presedintele Statelor Unite, Donald Trump, a confirmat ca a ordonat un atac militar asupra "aerodromului din Siria de unde s-a lansat atacul chimic" si a chemat "toate natiunile civilizate" sa actioneze pentru a pune capat "masacrului si baii de sange" din aceasta tara.

Trump l-a acuzat pe "dictatorul sirian Bashar Al-Assad (de a fi) lansat un atac oribil cu arme chimice contra unor civili nevinovati utilizand un agent neurotoxic mortal" si a afirmat ca Statele Unite "sunt sinonime cu justitia", transmit vineri dimineata EFE si AFP.

Statele Unite au lansat rachete de croaziera contra unei baze aeriene din Siria, au declarat oficiali americani citati de Reuters, ca raspuns la atacul chimic pentru care Washingtonul invinuieste fortele presedintelui sirian Bashar Al-Assad.

Unul dintre oficiali a precizat ca mai mult de 50 de rachete de croaziera Tomahawk au fost trase de pe distrugatoare ale marinei americane din estul Mediteranei impotriva mai multor tinte din baza "Shayrat".

Lovitura a fost efectuata cu "59 de rachete", a aratat un responsabil al Casei Albe, citat de AFP, indicand ca baza aeriana Shayrat este "asociata programului" sirian de arme chimice si "direct legata" de evenimentele "oribile" de marti.

Cel putin 86 de persoane, printre care 30 de copii si 20 de femei, au fost ucise marti intr-un presupus atac chimic in nord-vestul Siriei.

Mai multe tari, inclusiv Franta si Marea Britanie, au denuntat regimul presedintelui Bashar al-Assad ca fiind responsabil pentru acest atac.

Citeste Marturiile supravietuitorilor atacurilor chimice din Siria: Cum cadeau bombele din cer si iadul care a urmat ...citeste mai departe despre "Trump confirma ca a ordonat atacul din Siria si cere tuturor "natiunilor civilizate" sa actioneze" pe Ziare.com

#SUA bombardat Siria , #Stiri International