Trump continua atacurile la adresa presei. McCain: Asa incep dictatorii

Duminica, 19 Februarie 2017, ora 13:43
833 citiri
Trump continua atacurile la adresa presei. McCain: Asa incep dictatorii
Foto: Facebook/Donald Trump

Presedintele Donald Trump continua seria de atacuri lansate la adresa presei, denuntand de aceasta data "sursele false" folosite in relatarile critice privind noua administratie americana si acuzand mass-media ca are propria sa "agenda".

La finalul unei saptamani marcate de declaratii dure la adresa presei, cand a numit mai multe publicatii "inamicul poporului", Trump a participat la un miting organizat in Melbourne, Florida.

"Media necinstita, care a publicat stiri false peste stiri false fara surse, chiar daca pretinde ca le are, le inventeaza in cele mai multe cazuri, nu vrea sa relateze adevarul. A devenit o parte din problema. Este o parte din sistemul corupt", a spus Trump cu aceasta ocazie.

Pentru a-si justifica atacurile asupra presei, Trump a invocat mai multi fosti presedinti americani.

"Thomas Jefferson, Andrew Jackson si Abraham Lincoln - multi dintre marii nostri presedinti au luptat cu presa si i-a denuntat minciunile. Cand presa minte oamenii, nu o voi lasa niciodata sa scape cu asta. Are propria ei agenda, iar agenda ei nu este agenda voastra", a declarat Trump in fata multimii prezente la miting.

Vineri, presedintele SUA a scris pe Twitter ca presa este dusmanul Americii, dupa ce anterior a sustinut ca multe dintre stirile despre administratia sa sunt "false", "foarte false".

Citeste mai mult:

Trump ataca din nou mass-media: Presa este dusmanul poporului american!Trump sperie mapamondul vorbind despre un holocaust nuclear, daca relatia cu Rusia se inrautateste (Video)

Declaratiile lui Trump au fost criticate de senatorul republican John McCain, care a remarcat ca dictatorii "incep prin suprimarea libertatii presei".

"Urasc presa. Dar adevarul este ca avem nevoie de voi. Avem nevoie de o presa libera. Trebuie sa o avem. Este vital.

Fara presa am pierde de-a lungul timpului multe dintre libertatile noastre individuale. Asa incep dictatorii, prin suprimarea presei libere", a spus McCain pentru NBC News, potrivit CNN.

Senatorul american a precizat ca nu considera ca Trump incearca sa fie un dictator, dar a insistat ca trebuie "sa invatam lectiile istoriei".

McCain a criticat in repetate randuri noua administratie americana, in special pe probleme de politica externa si de securitate nationala, declarand cel mai recent, la Conferinta pentru Securitate de la Munchen, ca Administratia Trump se afla in haos.

Citeste mai mult:

McCain, declaratie transanta la Conferinta pentru Securitate de la Munchen: Admin ...citeste mai departe despre "Trump continua atacurile la adresa presei. McCain: Asa incep dictatorii" pe Ziare.com

#Donald Trump atacuri presa, #John McCain Donald Trump presa , #Stiri International